Založ si blog

Ozónové diery.

Zaujímalo by ma, aké dôkazy majú vedci v prospech existencie ozónových dier. Existujú vôbec? Ak áno, aký vplyv majú na klimatické zmeny?

Ak by za vznik ozónových dier boli zodpovedné freóny a halogénové plyny, najväčšiemu poklesu ozónu by dochádzalo nad oblasťami, kde je najväčšia produkcia týchto plynov a nie v oblasti pólov.

Na meranie množstva ozónu v atmosfére sa používajú ozónové spektrometre. Tieto spektrometre vyhodnocujú množstvo ozónu nepriamo, prostredníctvom množstva UV žiarenia dopadajúceho na zemský povrch.

Množstvo UV žiarenia, ktoré dopadne na zemský povrch nezávisí iba od množstva ozónu, ale aj od hrúbky a hustoty atmosféry.

Ráno a večer dopadá na zemský povrch oveľa menej UV žiarenia ako na poludnie, lebo toto žiarenie musí ráno a večer prekonať väčšiu hrúbku atmosféry.

Vďaka odstredivej sily, ktorá vzniká pri obiehaní stacionárnych družíc okolo Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme, je atmosféra nad rovníkom tenšia. Cez tenšiu atmosféru dopadá na zemský povrch viacej UV žiarenia. Tento nárast UV žiarenia vedci omylom pripisujú poklesu ozónu.

Najintenzívnejším zdrojom UV žiarenia, ktoré dopadá na zemský povrch je Slnko.

Najväčšia ozónová diera bola zaznamenaná nad Antarktídou. Aby o množstve UV žiarenia dopadajúceho na Antarktídu rozhodovalo množstvo ozónu nad Antarktídou, musela by byť Zem otočená k Slnku južným pólom, čo nieje pravda.

Najväčší nárast UV žiarenia ktoré dopadne na Antarktídu je vtedy, keď je Zem privrátená k Slnku severnou polguľou. UV žiarenie, ktoré dopadá v tomto období  na Antarktídu musí prekonať vrchnú časť atmosféry, ktorá sa nachádza v nad rovníkom.   

Vďaka stacionárnym družiciam je nad rovníkom atmosféra tenšia a preto na Antarktídu dopadá viacej UV žiarenia ako v minulosti, keď okolo Zeme nelietali žiadne družice.

Toto je ďalší dôkaz o vplyve družíc na klimatické zmeny.

Aký máte dôkaz, že to čo sa píše o klimatických zmenách vo vedeckých encyklopédiách a vyučuje na školách je správne? Prečo sa všetky opatrenia, ktoré mali zastaviť klimatické zmeny minuli účinku?

Ozónová diera

26.04.2024

Viete, že najväčšia ozónová diera sa nachádza nad rovníkom? Prečo nás vedci i masmédiá informujú iba o ozónovej diere ktorá sa nachádza nad Antarktídou a ktorá nemá žiaden vplyv na klimatické zmeny? Počas jarnej rovnodennosti sa Slnko nachádza nad rovníkom. Väčšina slnečného žiarenia ktoré v marci dopadá na zemský povrch prechádza cez ozónovú dieru ktorá [...]

Demokracia

20.04.2024

Myslíte si, že tu máme demokraciu? Ak nechcú byť naše masmédiá označené za konšpiračné, musia šíriť také informácie, ktoré propagujú politiku Bruselu i politiku USA. U nás sa človek z masmédií pravdu nedozvie a preto tu máme toľko alternatívnych (konšpiračných) médií! Ak má platiť koaličná zmluva, musia poslanci koaličných strán hlasovať tak ako [...]

Skleník

13.04.2024

Boli ste niekedy v skleníku? V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. [...]

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.