Založ si blog

Gravitácia.

Nikto ani netuší, ako gravitácia funguje, ale všetci vedia, že je prejavom hmotnosti telesa.

Nikto ani netuší, ako gravitácia funguje, ale všetci vedia, že u hviezd dokázala zapáliť termonukleárne reakcie.

Nikto ani netuší, ako gravitácia funguje, ale všetci vedia, že hmota dokáže gravitačne skolabovať.

Ako je možné, že sa nikomu nedarí zmerať ako je veľká gravitačná konštanta Zeme?

Ak sa vedcom pri opakovaných experimentoch zmerať gravitačnú konštantu nedarí namerať rovnako veľké hodnoty gravitačnej konštanty, dajú sa tieto experimenty považovať za dôkaz, že gravitácia nie je prejavom hmotnosti telesa.

Gravitácia funguje na rovnakom princípe, ako príťažlivá sila medzi plastovým pravítkom a kúskami papierikov. Hoci majú papieriky neutrálny náboj sú priťahované elektrickým nábojom pravítka, čo znamená že gravitácia je elektrického pôvodu.

Atmosféra Zeme nemá neutrálny náboj. Z rastúcou vzdialenosťou od zemského povrchu sa napätie atmosféry zväčšuje. Vďaka rozdielnemu uchyteniu olovených gúľ pri Cavendishovom experimente mali olovené gule rozdielny elektrický náboj a preto sa navzájom priťahovali.

Zmenou vlhkosti vzduchu sa mení aj elektrická vodivosť atmosféry a preto dochádza k zmenám elektrického náboja olovených gúľ, čo sa prejavuje zmenou príťažlivej sily medzi olovenými guľami.

Ak sa vedcom pri opakovaných experimentoch nedarí namerať rovnako veľkú gravitačnú konštantu, je to vďaka zmenám elektrického náboja olovených gúľ, čo je možné považovať za dôkaz, že gravitácia je elektrického pôvodu.

Vďaka kladnému náboju jadra Zeme dochádza u všetkých atómov, z ktorých sa skladá zemský plášť i atmosféra k atómovej (elektrónovej) polarizácii. Vďaka atómovej polarizácii je ťažisko elektrónového obalu bližšie k jadru Zeme ako ťažisko jadra atómu. Vzdialenosť medzi ťažiskami elektrónového obalu a jadra atómu sa označuje ako dipól.

Gravitácia je považovaná za najslabšiu silu preto, lebo je tvorená rozdielom medzi príťažlivou silou jadra Zeme a elektrónmi ktoré sa nachádzajú v obale atómu a odpudivou silou medzi jarom Zeme a protónmi ktoré sa nachádzajú v jadre atómu. Veľkosť gravitačnej sily, ktorá pôsobí na konkrétnu hmotu závisí od veľkosti dipólu i od elektrického náboja konkrétnej hmoty. Veľkosť dipólu je závislá od elektrického náboja jadra Zeme i teploty konkrétnej hmoty.

Napríklad o kolobehu vody v prírode rozhoduje zmena elektrického náboja u molekúl vody.

Z rastúcou vzdialenosťou molekúl odparenej vody od zemského povrchu, nedochádza iba k poklesu hustoty vzduchu, ale aj k poklesu gravitačnej sily ktorá na molekuly odparenej vody pôsobí. Ak by nedošlo k posilneniu gravitačnej sily medzi jadrom Zeme a molekulami odparenej vody, tieto molekuly vody by nenávratne odleteli do kozmického priestoru.

Gravitácia Zeme je tvorená príťažlivou silou kladného náboja jadra Zeme. V okamihu, keď molekuly odparenej vody získajú od atmosféry dostatočne veľký záporný náboj, dôjde k posilneniu príťažlivej sily medzi jadrom Zeme a molekulami vody a tie sú pritiahnuté späť na Zem. Dažďová voda má záporný náboj a preto je kladným nábojom jadra Zeme vťahovaná do zemského povrchu. Postupným vsakovaním vody do zemského povrchu molekuly vody strácajú elektrický náboj a preto začne dochádzať k poklesu príťažlivej sily. V okamihu, keď je príťažlivá sila menšia ako odstredivá sila, ktorá vzniká vďaka rotácii Zeme, voda sa vráti na zemský povrch v podobe prameňa.

                Vďaka kladnému náboju jadra Zeme sú molekuly vody, ktoré majú kladný náboj od zeme odpudzované a preto sa nachádzajú na vrchnej strane oblaku. Záporne nabité molekuly vody sú k Zemi priťahované a preto sa nachádzajú na spodnej strane oblaku. Ak by na oblak nepôsobilo elektrické pole kladného náboja jadra Zeme, došlo by v oblaku k vzájomnému vyrovnaniu elektrických nábojov medzi molekulami vody a všetky molekuly vody by mali neutrálny náboj.

                Elektrická pole jadra Zeme je omylom považované za gravitačné. Pomocou mojej teórie sa dá vysvetliť existencia geopatogénnych zón, gravitačných anomálii, vznik a fungovanie Zeme i ostatných planét.

Vďaka nesprávnej Newtonovej teórii o gravitácii je celá teória o vzniku a fungovaní Zeme obrovský omyl.

Dokážu to niekedy pochopiť aj dnešní vedci?

Až vedci pochopia ako funguje gravitácia, potom dokážu pochopiť aj skutočné príčiny klimatických zmien.

 

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

Ekonomická vojna.

09.03.2024

USA neznesú, aby niekomu fungovala ekonomika lepšie ako im a tak sa snažia sabotovať všetky konkurenčné ekonomiky vrátane ekonomiky EU. Vystúpenie Anglicka z EU nebola náhoda, ale dôsledok Americkej propagandy prostredníctvom sociálnych sietí, ktorá mala EU oslabiť politicky i ekonomicky, čo sa im aj podarilo. Ľudia pri hlasovaní v referende ani netušili o čo vlastne [...]

Slapové javy

01.02.2024

Podľa dnešných vedcov slapové javy spôsobuje gravitácia Mesiaca, čo je podľa mňa hlúposť! Akú šancu má gravitácia Mesiaca prekonať gravitáciu Zeme zo vzdialenosti 384400 km a ovplyvniť polohu vody v oceánoch, ak nedokáže ani na Mesiaci udržať atmosféru? Vďaka odstredivej sile ktorá vzniká pri rotácii Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme je priemer Zeme na [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.