Založ si blog

Ozónové diery.

Zaujímalo by ma, aké dôkazy majú vedci v prospech existencie ozónových dier. Existujú vôbec? Ak áno, aký vplyv majú na klimatické zmeny?

Ak by za vznik ozónových dier boli zodpovedné freóny a halogénové plyny, najväčšiemu poklesu ozónu by dochádzalo nad oblasťami, kde je najväčšia produkcia týchto plynov a nie v oblasti pólov.

Na meranie množstva ozónu v atmosfére sa používajú ozónové spektrometre. Tieto spektrometre vyhodnocujú množstvo ozónu nepriamo, prostredníctvom množstva UV žiarenia dopadajúceho na zemský povrch.

Množstvo UV žiarenia, ktoré dopadne na zemský povrch nezávisí iba od množstva ozónu, ale aj od hrúbky a hustoty atmosféry.

Ráno a večer dopadá na zemský povrch oveľa menej UV žiarenia ako na poludnie, lebo toto žiarenie musí ráno a večer prekonať väčšiu hrúbku atmosféry.

Vďaka odstredivej sily, ktorá vzniká pri obiehaní stacionárnych družíc okolo Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme, je atmosféra nad rovníkom tenšia. Cez tenšiu atmosféru dopadá na zemský povrch viacej UV žiarenia. Tento nárast UV žiarenia vedci omylom pripisujú poklesu ozónu.

Najintenzívnejším zdrojom UV žiarenia, ktoré dopadá na zemský povrch je Slnko.

Najväčšia ozónová diera bola zaznamenaná nad Antarktídou. Aby o množstve UV žiarenia dopadajúceho na Antarktídu rozhodovalo množstvo ozónu nad Antarktídou, musela by byť Zem otočená k Slnku južným pólom, čo nieje pravda.

Najväčší nárast UV žiarenia ktoré dopadne na Antarktídu je vtedy, keď je Zem privrátená k Slnku severnou polguľou. UV žiarenie, ktoré dopadá v tomto období  na Antarktídu musí prekonať vrchnú časť atmosféry, ktorá sa nachádza v nad rovníkom.   

Vďaka stacionárnym družiciam je nad rovníkom atmosféra tenšia a preto na Antarktídu dopadá viacej UV žiarenia ako v minulosti, keď okolo Zeme nelietali žiadne družice.

Toto je ďalší dôkaz o vplyve družíc na klimatické zmeny.

Aký máte dôkaz, že to čo sa píše o klimatických zmenách vo vedeckých encyklopédiách a vyučuje na školách je správne? Prečo sa všetky opatrenia, ktoré mali zastaviť klimatické zmeny minuli účinku?

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

Ekonomická vojna.

09.03.2024

USA neznesú, aby niekomu fungovala ekonomika lepšie ako im a tak sa snažia sabotovať všetky konkurenčné ekonomiky vrátane ekonomiky EU. Vystúpenie Anglicka z EU nebola náhoda, ale dôsledok Americkej propagandy prostredníctvom sociálnych sietí, ktorá mala EU oslabiť politicky i ekonomicky, čo sa im aj podarilo. Ľudia pri hlasovaní v referende ani netušili o čo vlastne [...]

Slapové javy

01.02.2024

Podľa dnešných vedcov slapové javy spôsobuje gravitácia Mesiaca, čo je podľa mňa hlúposť! Akú šancu má gravitácia Mesiaca prekonať gravitáciu Zeme zo vzdialenosti 384400 km a ovplyvniť polohu vody v oceánoch, ak nedokáže ani na Mesiaci udržať atmosféru? Vďaka odstredivej sile ktorá vzniká pri rotácii Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme je priemer Zeme na [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.