Založ si blog

Klimatické zmeny.

Koncom 50-tích rokov bola na obežnú dráhu okolo Zeme umiestnená prvá umelá družica.

Je to náhoda, že začiatkom 60-tích rokov sa začalo hovoriť o klimatických zmenách?

Z rastúcim počtom umelých družíc a kozmického odpadu na obežných dráhach okolo Zeme sa klimatické zmeny stále viacej prejavujú.

 Existuje nejaká vedecká štúdia, ktorá by spochybňovala tvrdenie, že klimatické zmeny spôsobujú umelé družice umiestnené na obežných dráhach okolo Zeme?

Pokiaľ je družica o hmotnosti 1t na zemskom povrchu, pôsobí proti gravitačnej sile Zeme odstredivou silou 33,6N. Umiestnení tejto družice na obežnú dráhu vo vzdialenosti 35000 km vzrastie odstredivá sila na 222 N, čo je približne 6,6 krát.

Vďaka tejto odstredivej sile, pôsobí gravitácia Zeme na atmosféru i Mesiac menšou silou a preto sa Mesiac začal vzďaľovať od Zeme.

Gravitačná sila, ktorá drží družice a kozmický odpad na obežných dráhach okolo Zeme v minulosti držala atmosféru a preto je atmosféra tenšia a redšia.

Cez tenšiu a redšiu atmosféru dopadne na zemský povrch viacej slnečného žiarenia a preto sa v poslednej dobe stáva pobyt na priamom slnku nepríjemný a v niektorých prípadoch až nebezpečný.

Cez tenšiu a redšiu atmosféru unikne do kozmického priestoru viacej tepelnej energie a preto priemerné teploty stúpajú pomalšie, ako pribúda množstvo slnečného žiarenia dopadajúceho na zemský povrch.

Ak by boli klimatické zmeny spôsobené skleníkovými plynmi, vďaka odrazenému tepelnému žiareniu by priemerné teploty stúpali rýchlejšie ako množstvo slnečného žiarenia dopadajúceho na zemský povrch. 

CO2 má väčšiu hustotu ako vzduch a preto z rastúcou koncentráciou CO2 v atmosfére by rástla aj hustota atmosféry. Cez hustejšiu atmosféru by dopadalo na zemský povrch menej slnečného žiarenia a preto by sa ochladzovalo.

CO2 je iba indikátorom klimatických zmien a na klimatické zmeny nemá žiaden vplyv.

Pokiaľ bude stúpať počet družíc a množstvo kozmického odpadu na obežných dráhach okolo Zeme, budú sa klimatické zmeny iba zhoršovať.

Za posledných 50 rokov rapídne vzrástlo množstvo asfaltových a betónových plôch, čo je ďalšia z príčin klimatických zmien. Tieto plochy premenia niekoľkonásobne viac slnečnej energie na tepelnú ako vegetácia.

Ak v lete klesajú nočné teploty iba minimálne, môže za to tepelná energia ktorá sa uvoľňuje z asfaltových a betónových plôch a zo skleníkovými plynmi to nemá nič spoločné.

Dvíhanie hladín morí a oceánov.

Roztopením ľadu, ktorý sa nachádza v moriach a oceánoch sa hladina vody nezmení. Množstvo vody z roztopeného ľadu ktorý sa nachádzal na pevnine je malé na to, aby výrazne ovplyvnilo hladiny morí a oceánov.

Je pravda, že z rastúcou teplotou dochádza k tepelnej rozťažnosti vody, ale zároveň sa aj viacej vody odparí  preto je malá pravdepodobnosť, že zmena teploty má nejaký výrazný vplyv na výšku hladín morí a oceánov.

Umelé družice vplývajú na hladiny morí a oceánov podobne ako Mesiac.

Príliv a odliv nespôsobuje gravitačná sila Mesiaca, ale odstredivá sila ktorá vzniká pri obiehaní Mesiaca okolo Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme. Gravitačná sila Mesiaca je slabá na to, aby na vzdialenosť 384400 km dokázala prekonať gravitačnú silu Zeme a vytiahnuť vodu z oceánov na pobrežie.

Ak sa niekomu zdá, že hmotnosť družíc je zanedbateľná voči hmotnosti Mesiaca, to ešte neznamená, že je zanedbateľná aj odstredivá sila, ktorá vzniká pri obiehaní družíc okolo Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme. Vďaka väčšej uhlovej rýchlosti a obežnej dráhe o menšom rádiuse pôsobí družica o hmotnosti 1 t približne 82 krát väčšou odstredivou silou ako 1 t hmoty Mesiaca.

Vďaka stacionárnym družiciam dochádza v oblastiach nad ktorými sú umiestnené k trvalému prílivu a preto je tam hladina mora trvale vyššia. Takéto dvíhanie hladín nemá nič spoločné z topením ľadovcov.

Nájde sa aspoň jeden odborník, ktorý je ochotný uvažovať o vplyve umelých družíc na klimatické zmeny?

 

Demokracia

20.04.2024

Myslíte si, že tu máme demokraciu? Ak nechcú byť naše masmédiá označené za konšpiračné, musia šíriť také informácie, ktoré propagujú politiku Bruselu i politiku USA. U nás sa človek z masmédií pravdu nedozvie a preto tu máme toľko alternatívnych (konšpiračných) médií! Ak má platiť koaličná zmluva, musia poslanci koaličných strán hlasovať tak ako [...]

Skleník

13.04.2024

Boli ste niekedy v skleníku? V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. [...]

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.