Založ si blog

Skleník

Boli ste niekedy v skleníku?

V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy.

Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. Ako je možné, že medzi severnou a južnou časťou Európy sú rozdiely teploty od 20°C do 50°C? Ako je možné, že sa zväčšujú extrémy počasia rýchlosť a ničivá sila vetra?

K veľkým rozdielom teploty i k rýchlemu pohybu vzduchu dochádza iba v poškodenom (deravom) skleníku.  Aby sa mohli zväčšovať extrémy počasia, muselo prísť k poškodeniu skleníka ktorý je tvorený atmosférou Zeme.

Po dopade slnečného žiarenia na skleník sa časť slnečného žiarenia odrazí od povrchu skleníka a časť slnečného žiarenia prenikne do skleníka kde po dopade na zemský povrch sa premení na teplo.

Na poškodenom (deravom) skleníku je menšia plocha na ktorej dochádza k odrazu slnečného žiarenia.

Podľa družicových meraní došlo k poklesu odrazeného slnečného žiarenia od atmosféry Zeme a to je možné iba pri poškodenej (deravej) atmosfére.

 

https://geosciencebigpicture.com/2021/10/18/ceres-and-the-greenhouse-effect/

 

Za poškodenie atmosféry sú zodpovedné družice a preto predstavitelia NASA ignorujú výsledky meraní, lebo to je v rozpore z ich podnikateľskými zámermi. Každá jedna družica umiestnená na obežnú dráhu okolo Zeme pripraví Zem o časť atmosféry. Cez deravú atmosféru dopadá na zemský povrch viacej slnečného žiarenia a preto denná teplota stúpa extrémne rýchlo. Cez deravú atmosféru uniká do kozmu viacej tepelnej energie a preto vznikajú na zemskom povrchu i v atmosfére Zeme veľké rozdiely teploty. Vďaka deravej atmosfére sa zväčšujú extrémy počasia!

Znižovanie emisií nemá nič spoločné z klimatickými zmenami, ale má iba odvrátiť pozornosť od skutočnej príčiny klimatických zmien!

Pes

26.06.2024

Pes bol odjakživa mäsožravec. Ako je možné, že v dnešnej dobe sú mnohé psy alergické na mäso? Naozaj je mäso pre psa také škodlivé? V minulosti, keď neboli k dispozícii priemyselne vyrábané krmivá pre psov, nemali psy žiadne alergie, hoci dostávali väčšinou iba odpad z kuchyne. Ako môže byť pes alergický na krmivo, pri ktorom výrobca deklaruje že krmivo [...]

Ozónová diera

26.04.2024

Viete, že najväčšia ozónová diera sa nachádza nad rovníkom? Prečo nás vedci i masmédiá informujú iba o ozónovej diere ktorá sa nachádza nad Antarktídou a ktorá nemá žiaden vplyv na klimatické zmeny? Počas jarnej rovnodennosti sa Slnko nachádza nad rovníkom. Väčšina slnečného žiarenia ktoré v marci dopadá na zemský povrch prechádza cez ozónovú dieru ktorá [...]

Demokracia

20.04.2024

Myslíte si, že tu máme demokraciu? Ak nechcú byť naše masmédiá označené za konšpiračné, musia šíriť také informácie, ktoré propagujú politiku Bruselu i politiku USA. U nás sa človek z masmédií pravdu nedozvie a preto tu máme toľko alternatívnych (konšpiračných) médií! Ak má platiť koaličná zmluva, musia poslanci koaličných strán hlasovať tak ako [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.