Založ si blog

Skleník

Boli ste niekedy v skleníku?

V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy.

Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. Ako je možné, že medzi severnou a južnou časťou Európy sú rozdiely teploty od 20°C do 50°C? Ako je možné, že sa zväčšujú extrémy počasia rýchlosť a ničivá sila vetra?

K veľkým rozdielom teploty i k rýchlemu pohybu vzduchu dochádza iba v poškodenom (deravom) skleníku.  Aby sa mohli zväčšovať extrémy počasia, muselo prísť k poškodeniu skleníka ktorý je tvorený atmosférou Zeme.

Po dopade slnečného žiarenia na skleník sa časť slnečného žiarenia odrazí od povrchu skleníka a časť slnečného žiarenia prenikne do skleníka kde po dopade na zemský povrch sa premení na teplo.

Na poškodenom (deravom) skleníku je menšia plocha na ktorej dochádza k odrazu slnečného žiarenia.

Podľa družicových meraní došlo k poklesu odrazeného slnečného žiarenia od atmosféry Zeme a to je možné iba pri poškodenej (deravej) atmosfére.

 

https://geosciencebigpicture.com/2021/10/18/ceres-and-the-greenhouse-effect/

 

Za poškodenie atmosféry sú zodpovedné družice a preto predstavitelia NASA ignorujú výsledky meraní, lebo to je v rozpore z ich podnikateľskými zámermi. Každá jedna družica umiestnená na obežnú dráhu okolo Zeme pripraví Zem o časť atmosféry. Cez deravú atmosféru dopadá na zemský povrch viacej slnečného žiarenia a preto denná teplota stúpa extrémne rýchlo. Cez deravú atmosféru uniká do kozmu viacej tepelnej energie a preto vznikajú na zemskom povrchu i v atmosfére Zeme veľké rozdiely teploty. Vďaka deravej atmosfére sa zväčšujú extrémy počasia!

Znižovanie emisií nemá nič spoločné z klimatickými zmenami, ale má iba odvrátiť pozornosť od skutočnej príčiny klimatických zmien!

Ozónová diera

26.04.2024

Viete, že najväčšia ozónová diera sa nachádza nad rovníkom? Prečo nás vedci i masmédiá informujú iba o ozónovej diere ktorá sa nachádza nad Antarktídou a ktorá nemá žiaden vplyv na klimatické zmeny? Počas jarnej rovnodennosti sa Slnko nachádza nad rovníkom. Väčšina slnečného žiarenia ktoré v marci dopadá na zemský povrch prechádza cez ozónovú dieru ktorá [...]

Demokracia

20.04.2024

Myslíte si, že tu máme demokraciu? Ak nechcú byť naše masmédiá označené za konšpiračné, musia šíriť také informácie, ktoré propagujú politiku Bruselu i politiku USA. U nás sa človek z masmédií pravdu nedozvie a preto tu máme toľko alternatívnych (konšpiračných) médií! Ak má platiť koaličná zmluva, musia poslanci koaličných strán hlasovať tak ako [...]

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.