Založ si blog

Atmosférický tlak

Viete, že vedecká definícia atmosférického tlaku je nesprávna?

Tvrdenie vedcov že atmosférický tlak je vyvolaný tiažou vzduchového stĺpca je hlúposť! Reálne je atmosférický tlak najvyšší tam, kde je tiaž vzduchového stĺpca najnižšia.

Hrúbka atmosféry je závislá od gravitačnej sily, koľkým časticiam ( atómom a molekulám plynov)dokáže gravitačná sila zakriviť dráhy tak aby neodleteli do vesmíru, ale ostali obiehať okolo Zeme.

Fg = gravitačná sila

Fo = sila, potrebná na zakrivenie dráh všetkých častíc ktoré sa nachádzajú v gravitačnom poli Zeme a obiehajú okolo Zeme.

At = atmosférický tlak = gravitačná sila ktorou je atmosféra priťahovaná k zemskému povrchu.

At = Fg – Fo

Na zakrivenie dráh ťažkých častíc ( chladný a vlhký vzduch) je potrebná väčšia sila, ako na zakrivenie dráh ľahkých častíc (teplý a suchý vzduch) a preto je atmosférický tlak najnižší v oblasti kde je tiaž vzduchového stĺpca najvyššia (chladný a vlhký vzduch). Najvyšší atmosférický tlak je v oblasti, kde je tiaž vzduchového stĺpca najmenšia (teplý a suchý vzduch).

Vďaka mnohým nesprávnym vedeckým hypotézam ( gravitačný zákon, slapové javy, atmosférický tlak), ktoré sa na dnešných školách vyučujú ako platné fyzikálne zákony, vedci ignorujú vplyv družíc na hrúbku atmosféry a tým pádom aj na klimatické zmeny.

Pred umiestnením prvej družice na obežnú dráhu platilo, Fg = At + Fo.

Aby sa družica udržala na obežnej dráhe okolo Zeme musí na ňu pôsobiť gravitácia Zeme silou Fd, ktorá jej dokáže zakriviť dráhu tak aby neodletela do kozmu a ostala obiehať okolo Zeme. Aby mohla platiť rovnica Fg = At + Fo + Fd, musí dôjsť k poklesu atmosférického tlaku At i k poklesu sily Fo ktorá rozhoduje o hrúbke atmosféry. Vďaka družiciam sa začala atmosféra Zeme rozpadať, čo je hlavná príčina klimatických zmien! Hoci americký vedci vedia, že v dnešnej dobe atmosféra Zeme stratí každú sekundu 3 kg vodíka a 50 g hélia, tvária sa že je to prirodzený jav, hoci nemajú žiaden dôkaz, že k tejto strate ľahkých plynov dochádzalo aj pred umiestnením prvej družice na obežnú dráhu okolo Zeme.

Ozónová diera

26.04.2024

Viete, že najväčšia ozónová diera sa nachádza nad rovníkom? Prečo nás vedci i masmédiá informujú iba o ozónovej diere ktorá sa nachádza nad Antarktídou a ktorá nemá žiaden vplyv na klimatické zmeny? Počas jarnej rovnodennosti sa Slnko nachádza nad rovníkom. Väčšina slnečného žiarenia ktoré v marci dopadá na zemský povrch prechádza cez ozónovú dieru ktorá [...]

Demokracia

20.04.2024

Myslíte si, že tu máme demokraciu? Ak nechcú byť naše masmédiá označené za konšpiračné, musia šíriť také informácie, ktoré propagujú politiku Bruselu i politiku USA. U nás sa človek z masmédií pravdu nedozvie a preto tu máme toľko alternatívnych (konšpiračných) médií! Ak má platiť koaličná zmluva, musia poslanci koaličných strán hlasovať tak ako [...]

Skleník

13.04.2024

Boli ste niekedy v skleníku? V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.