Založ si blog

Slapové javy

Podľa dnešných vedcov slapové javy spôsobuje gravitácia Mesiaca, čo je podľa mňa hlúposť!

Akú šancu má gravitácia Mesiaca prekonať gravitáciu Zeme zo vzdialenosti 384400 km a ovplyvniť polohu vody v oceánoch, ak nedokáže ani na Mesiaci udržať atmosféru?

Vďaka odstredivej sile ktorá vzniká pri rotácii Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme je priemer Zeme na rovníku väčší ako na póloch.

Vďaka odstredivej sile ktorá vzniká pri rotácii Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme je tiažové zrýchlenie menšie ako gravitačné zrýchlenie.

Gravitačnú silu Zeme nezoslabuje iba odstredivá sila ktorá vzniká pri rotácii Zeme, ale aj odstredivá sila ktorá vzniká pri obiehaní telies okolo Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme.

Pri 1 kozmickej rýchlosti pôsobí na kozmickú stanicu rovnako veľká odstredivá sila ako gravitačná sila a preto sú kozmonauti na ISS v beztiažovom stave.

Slapové javy nespôsobuje gravitácia Mesiaca, ale odstredivá sila ktorá vzniká pri obiehaní Mesiaca okolo Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme.

Podobne ovplyvňuje výšku hladiny mora aj odstredivá sila ktorá vzniká pri obiehaní družíc okolo Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme. Vďaka odstredivej sile ktorá vzniká pri obiehaní družíc okolo Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme  sa voda z roztopených ľadovcov neroztečie rovnomerne do všetkých morí. Vďaka rozdielnej hmotnosti stacionárnych družíc rozmiestnených nad ostrovmi v Pacifiku, pri každom ostrove stúpa hladina mora inou rýchlosťou.

https://www.realclimate.org/images//SPCSML_June11.jpg

Vďaka nesprávnemu gravitačnému zákonu vedci ignorujú vplyv družíc na klimatické zmeny i vplyv družíc na slapové javy.

Vďaka nesprávnemu gravitačnému zákonu je nesprávny celý vedecký model vesmíru.

Fungovanie vesmíru sa dá vysvetliť aj bez skrytej energie, bez skrytej hmoty i bez gravitačného kolapsu.

Dokážu to niekedy priznať aj dnešní vedci?

Ozónová diera

26.04.2024

Viete, že najväčšia ozónová diera sa nachádza nad rovníkom? Prečo nás vedci i masmédiá informujú iba o ozónovej diere ktorá sa nachádza nad Antarktídou a ktorá nemá žiaden vplyv na klimatické zmeny? Počas jarnej rovnodennosti sa Slnko nachádza nad rovníkom. Väčšina slnečného žiarenia ktoré v marci dopadá na zemský povrch prechádza cez ozónovú dieru ktorá [...]

Demokracia

20.04.2024

Myslíte si, že tu máme demokraciu? Ak nechcú byť naše masmédiá označené za konšpiračné, musia šíriť také informácie, ktoré propagujú politiku Bruselu i politiku USA. U nás sa človek z masmédií pravdu nedozvie a preto tu máme toľko alternatívnych (konšpiračných) médií! Ak má platiť koaličná zmluva, musia poslanci koaličných strán hlasovať tak ako [...]

Skleník

13.04.2024

Boli ste niekedy v skleníku? V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. [...]

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.