Založ si blog

Klimatické zmeny

Hoci patrí CO2 medzi skleníkové plyny, to ešte nie je dôkaz že nárast koncentrácie CO2 v atmosfére Zeme spôsobuje klimatické zmeny.

Vodná para má niekoľko násobne väčší skleníkový efekt ako CO2. Skleníkový efekt vodnej pary pozná každý a dá sa overiť aj bez prístrojov. Ak je v noci zamračené, nočná teplota klesne menej ako pri vyjasnenej oblohe. Najväčšie jarné mrazy bývajú pri vyjasnenej oblohe.  Keď je počas dňa zamračené, denná teplota je podstatne nižšia ako pri vyjasnenej oblohe. Hoci má vodná para niekoľko násobne väčší skleníkový efekt ako CO2, ani skleníkový efekt vodnej pary nedokáže nahradiť pokles teploty spôsobený menším dopadom slnečného žiarenia na zemský povrch. Z vodnou parou sa nedá obchodovať tak ako z emisiami a preto politici i odborníci na klimatické zmeny ignorujú vplyv vodnej pary na skleníkový efekt atmosféry.

Aby mohli byť v dnešnej dobe denné teploty vyššie ako bývali v minulosti, musí v dnešnej dobe dopadať na zemský povrch viacej slnečného žiarenia ako v minulosti. Vďaka tenkej atmosfére Marsu je na povrchu Marsu denná teplota podobná ako na zemskom povrchu, hoci je Mars vystavený slabšej intenzite slnečného žiarenia.

Aby mohlo v dnešnej dobe dopadať na zemský povrch viacej slnečného žiarenia ako v minulosti musí byť v dnešnej dobe atmosféra Zeme tenšia ako bývala v minulosti. Podľa mňa sú za tenšiu atmosféru Zeme zodpovedné družice a kozmický odpad.

Hoci americký vedci vedia, že v dnešnej dobe atmosféra Zeme stratí každú sekundu 3 kg vodíka a 50 g hélia, tvária sa že je to prirodzený jav, hoci nemajú žiaden dôkaz že k tejto strate ľahkých plynov dochádzalo aj pred umiestneným prvej družice na obežnú dráhu.

http://faculty.washington.edu/dcatling/Catling2009_SciAm.pdf

Vďaka družiciam Zem stráca vrchnú časť atmosféry, ktorú tvoria tie najľahšie plyny, vodík a hélium, čo je hlavná príčina klimatických zmien.

Celý vesmír funguje na rovnováhe medzi dostredivou silou a odstredivou silou. Rovnováha medzi dostredivou silou a odstredivou silou rozhoduje aj o hrúbke atmosféry.

Pokiaľ je družica o hmotnosti 1t na zemskom povrchu, vďaka rotácii Zeme pôsobí proti gravitačnej sile Zeme odstredivou silou 33,9N. Aby sa družica udržala na obežnej dráhe okolo Zeme musí sa pohybovať 1 kozmickou rýchlosťou. Družica, ktorá sa nachádza vo výške 500 km nad zemským povrchom sa musí pohybovať rýchlosťou 7,613 km/s. Pri rýchlosti 7,613 km/s pôsobí družica o hmotnosti 1 t proti gravitačnej sile Zeme odstredivou silou 8426,5 N, čo je nárast odstredivej sily o 8392,6 N. V okamihu keď odstredivá sila prevládne nad dostredivou silou (gravitačnou), atmosféra Zeme sa začne rozpadať. O koľko sa zväčší odstredivá sila družice, o toľko sa musí zmenšiť odstredivá sila atmosféry, aby bola zachovaná rovnováha medzi dostredivou a odstredivou silou.

Každá jedna družica umiestnená na obežnú dráhu okolo Zeme pripraví Zem o časť atmosféry.

Vďaka družiciam stratila Zem vrchnú časť atmosféry, čo je hlavná príčina klimatických zmien.

Časť gravitácie, ktorá v minulosti držala atmosféru musí v dnešnej dobe držať družice a preto je v dnešnej dobe atmosféra Zeme tenšia, čo je hlavná príčina klimatických zmien.

Vďaka družiciam atmosféra Zeme stratila časť ľahkých plynov na ktoré pôsobila gravitácia Zeme najmenšou silou a preto sa zmenil pomer plynov v atmosfére v prospech ťažkých plynov medzi ktoré patrí aj CO2. Nárast koncentrácie CO2 v atmosfére Zeme nieje príčina klimatických zmien, ale iba indikátorom klimatických zmien spôsobených družicami.

Existuje vedecká štúdia, ktorá by spochybňovala moje tvrdenie?

Vďaka nesprávnemu gravitačnému zákonu vedci ignorujú vplyv družíc na klimatické zmeny i vplyv družíc na výšku hladiny morí. Vďaka stacionárnym družiciam sa voda z roztopených ľadovcov neroztečie rovnomerne do všetkých morí, ale sústreďuje sa iba v oblasti rovníka nad ktorým sú rozmiestnené stacionárne družice . Vďaka rozdielnej hmotnosti stacionárnych družíc rozmiestnených nad ostrovmi v Pacifiku stúpla hladina mora pri každom ostrove o inú hodnotu.

https://www.businessinsider.in/science/all-of-these-beautiful-islands-will-be-destroyed-by-rising-sea-levels/slidelist/45959813.cms#slideid=45959816

V oblasti kde dôjde k poklesu atmosférického tlaku o 1 hPa, stúpne hladina mora o 1 cm. Aby mohla pri niektorom ostrove trvale stúpnuť hladina mora o 10 cm viacej ako pri okolitých ostrovoch, muselo nad týmto ostrovom dôjsť k trvalému poklesu atmosférického tlaku o 10 hPa. Za trvalý pokles atmosférického tlaku sú zodpovedné stacionárne družice rozmiestnené nad týmito ostrovmi.

Vďaka nesprávnemu gravitačnému zákonu je nesprávna vedecká definícia atmosférického tlaku. Ak by bol naozaj atmosférický tlak tvorený hmotnosťou vzduchového stĺpa, najväčší atmosférický tlak by bol tesne pred búrkou, keď je súčasťou vzduchového stĺpca aj niekoľko ton skondenzovanej vody.

Atmosférický tlak je závislí od gravitačnej sily ktorou je atmosféra priťahovaná k zemskému povrchu. Z rastúcou hmotnosťou vzduchového stĺpca sa zväčšuje odstredivá sila atmosféry ktorá vzniká vďaka rotácii Zeme a pôsobí proti gravitácii Zeme. Vďaka odstredivej sile je atmosférický tlak najmenší vtedy, keď je hmotnosť vzduchového stĺpca najväčšia, tesne pred búrkou.  Podobne ako niekoľko ton skondenzovanej vody v oblakoch dokáže ovplyvniť atmosférický tlak, rovnakým spôsobom dokážu ovplyvniť atmosférický tlak aj družice o hmotnosti niekoľkých ton. Vďaka nesprávnemu gravitačnému zákonu vedci ignorujú vplyv družíc na klimatické zmeny i vplyv družíc na výšku hladiny mora.

Existuje vedecká štúdia, ktorá by spochybňovala moje tvrdenie?

Demokracia

20.04.2024

Myslíte si, že tu máme demokraciu? Ak nechcú byť naše masmédiá označené za konšpiračné, musia šíriť také informácie, ktoré propagujú politiku Bruselu i politiku USA. U nás sa človek z masmédií pravdu nedozvie a preto tu máme toľko alternatívnych (konšpiračných) médií! Ak má platiť koaličná zmluva, musia poslanci koaličných strán hlasovať tak ako [...]

Skleník

13.04.2024

Boli ste niekedy v skleníku? V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. [...]

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.