Založ si blog

Jarné mrazy.

Vďaka jarným mrazom prišli mnohý pestovatelia ovocia o tohtoročnú úrodu.

Môže mi niekto prezradiť, dokedy budú klimatológovia klamať verejnosť o príčinách klimatických zmien? Má v dnešnej dobe niekto záujem pochopiť skutočné príčiny klimatických zmien a zastaviť ich, alebo nikomu nezáleží na tom či budú mať kde žiť naše deti?

Vďaka silnému skleníkovému efektu atmosféry Venuše je na Venuši minimálny rozdiel medzi dennou a nočnou teplotou. Ak by mal naozaj CO2 vplyv na klimatické zmeny, vďaka nárastu koncentrácie CO2 v atmosfére Zeme by sa zosilňoval skleníkový efekt atmosféry Zeme. Vďaka silnejšiemu skleníkovému efektu atmosféry Zeme by sa na zemskom povrchu zmenšovali rozdiely teploty medzi dňom a nocou. Vďaka silnejšiemu skleníkovému efektu atmosféry Zeme by nočná teplota klesala pomalšie a menej ako klesávala v minulosti a preto by sa v dnešnej dobe nemali vyskytovať tak veľké mrazy. Ak sa Arktída otepľuje 2-krát rýchlejšie ako pevnina, nedá sa vyhovárať na studený arktický vzduch.

Vďaka slabému skleníkovému efektu atmosféry Marsu je na Marse denná teplota podobná ako na zemskom povrchu, hoci je Mars vystavený menšej intenzite slnečného žiarenia.  Vďaka slabému skleníkovému efektu atmosféry Marsu je na Marse nočná teplota až o 170°C nižšia ako denná teplota. Aby mohlo v dnešnej dobe dôjsť k väčšiemu poklesu nočnej teploty ako chodievalo v minulosti, muselo dôjsť v dnešnej dobe k zoslabeniu skleníkového efektu atmosféry Zeme.

Každá jedna molekula plynu, ktorá sa nachádza v atmosfére Zeme prispieva k skleníkovému efektu atmosféry Zeme. Hoci malá molekula má menší skleníkový efekt ako veľká molekula, ale veľký počet malých molekúl má rovnaký skleníkový efekt ako malý počet veľkých molekúl. Aj malé molekuly majú svoj podiel na celkovom skleníkovom efekte atmosféry Zeme.

Hoci americký vedci vedia, že v dnešnej dobe atmosféra Zeme stratí každú sekundu 3 kg vodíka a 50 g hélia, tvária sa že je to prirodzený jav, hoci neexistuje žiaden dôkaz že k tejto strate ľahkých plynov dochádzalo aj v minulosti,  keď na obežných dráhach okolo Zeme neboli žiadne družice.

http://faculty.washington.edu/dcatling/Catling2009_SciAm.pdf

Podľa mňa k strate ľahkých plynov začalo dochádzať až po umiestnení prvej družice na obežnú dráhu okolo Zeme. Vďaka strate ľahkých plynov sa začal meniť pomer plynov v atmosfére Zeme v prospech ťažkých plynov medzi ktoré patrí aj CO2. Nárast koncentrácie CO2 v atmosfére Zeme nieje príčina klimatických zmien, ale indikátorom klimatických zmien spôsobených družicami. Aby mohol pokračovať biznis v kozme, snažia sa vedci hodiť zodpovednosť za klimatické zmeny na všetkých ľudí ktorý produkujú emisie.

Vďaka strate ľahkých plynov ktoré tvoria vrchnú časť atmosféry je atmosféra Zeme tenšia. Cez tenšiu atmosféru dopadá na zemský povrch viacej slnečného žiarenia a preto v dnešnej dobe denná teplota stúpa rýchlejšie ako stúpala v minulosti. Vďaka strate ľahkých plynov došlo k zoslabeniu skleníkového efektu atmosféry Zeme a preto v dnešnej dobe klesá nočná teplota rýchlejšia a viacej ako klesávala v minulosti, hoci je denná teplota vyššia ako bývala v minulosti. Znižovanie koncentrácie CO2 v atmosfére Zeme klimatické zmeny ešte urýchli. Stačilo na chvíľu pozastaviť leteckú dopravu a hneď sa začali zväčšovať extrémy v počasí.

 

 

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

Ekonomická vojna.

09.03.2024

USA neznesú, aby niekomu fungovala ekonomika lepšie ako im a tak sa snažia sabotovať všetky konkurenčné ekonomiky vrátane ekonomiky EU. Vystúpenie Anglicka z EU nebola náhoda, ale dôsledok Americkej propagandy prostredníctvom sociálnych sietí, ktorá mala EU oslabiť politicky i ekonomicky, čo sa im aj podarilo. Ľudia pri hlasovaní v referende ani netušili o čo vlastne [...]

Slapové javy

01.02.2024

Podľa dnešných vedcov slapové javy spôsobuje gravitácia Mesiaca, čo je podľa mňa hlúposť! Akú šancu má gravitácia Mesiaca prekonať gravitáciu Zeme zo vzdialenosti 384400 km a ovplyvniť polohu vody v oceánoch, ak nedokáže ani na Mesiaci udržať atmosféru? Vďaka odstredivej sile ktorá vzniká pri rotácii Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme je priemer Zeme na [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?