Založ si blog

Skleníkový efekt atmosféry.

Dnešný vedci vysvetľujú skleníkový efekt atmosféry absorpciou žiarenia, čo je omyl.

Teplo vzniká iba pri chemických reakciách a pri trení.

Infračervené žiarenie dokáže molekuly iba rozkmitať. Aby sa kmitajúce molekuly začali zohrievať, musí medzi nimi dochádzať k treniu.

Poznáme tri základné skupenstvá látky, tuhé, kvapalné a plynné skupenstvo. Iba u látok v tuhom a kvapalnom skupenstve sa molekuly navzájom dotýkajú a preto sa látky v tuhom a kvapalnom skupenstve nedajú stláčať.  Iba u látok v tuhom a kvapalnom skupenstve dochádza medzi kmitajúcimi molekulami k treniu a tým k vzniku tepla, čo sa využíva pri zohrievaní v mikrovlnných rúrach.

Molekuly látok v plynnom skupenstve sú od seba vzdialené príliš ďaleko, aby došlo medzi nimi k treniu a tým k vzniku tepla. V mikrovlnke nedokážete zohriať vzduch, hoci obsahuje molekuly vodnej pary i molekuly CO2. Infračervené ohrievače zohrievajú iba látky v tuhom a kvapalnom skupenstve, ale nie vzduch hoci obsahuje molekuly vody i molekuly CO2.

Hoci slnečné žiarenie obsahuje všetky vlnové dĺžky elektromagnetického žiarenia, nedokáže zohriať molekuly plynov ktoré tvoria atmosféru. Slnečné žiarenie dokáže zohriať iba zemský povrch, na ktorom sa nachádzajú látky v tuhom a kvapalnom skupenstve. Molekuly plynov ktoré tvoria atmosféru sa zohrievajú až od teplého zemského povrchu. Teplé molekuly postupne vystúpia do vyšších vrstiev atmosféry. Pokiaľ majú takto zahriate molekuly vyššiu teplotu ako okolité molekuly plynov, tieto molekuly vyžarujú infračervené žiarenie. Molekuly CO2 ktoré vznikli pri horení majú podstatne vyššiu teplotu ako je teplota atmosféry a preto aj u nich dochádza k vyžarovaniu infračerveného žiarenia. Za infračervené žiarenie atmosféry sú zodpovedné molekuly plynov, ktoré sa zohriali od teplého zemského povrchu i ktoré vznikli pri chemických reakciách a vystúpili do vyšších vrstiev atmosféry.

Absorpcia žiarenia nemá žiaden vplyv na teplotu atmosféry. Dokedy budú dnešný vedci klamať verejnosť o príčinách klimatických zmien?

Ozónová diera

26.04.2024

Viete, že najväčšia ozónová diera sa nachádza nad rovníkom? Prečo nás vedci i masmédiá informujú iba o ozónovej diere ktorá sa nachádza nad Antarktídou a ktorá nemá žiaden vplyv na klimatické zmeny? Počas jarnej rovnodennosti sa Slnko nachádza nad rovníkom. Väčšina slnečného žiarenia ktoré v marci dopadá na zemský povrch prechádza cez ozónovú dieru ktorá [...]

Demokracia

20.04.2024

Myslíte si, že tu máme demokraciu? Ak nechcú byť naše masmédiá označené za konšpiračné, musia šíriť také informácie, ktoré propagujú politiku Bruselu i politiku USA. U nás sa človek z masmédií pravdu nedozvie a preto tu máme toľko alternatívnych (konšpiračných) médií! Ak má platiť koaličná zmluva, musia poslanci koaličných strán hlasovať tak ako [...]

Skleník

13.04.2024

Boli ste niekedy v skleníku? V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.