Založ si blog

Parlamentné voľby 2020

Žiadna z kandidujúcich strán nemá ideálny volebný program, ktorý by vyhovoval všetkým. Každá strana má v programe aj dobrá veci, ale aj zlé veci z ktorými mnohý ľudia nesúhlasia. Je málo pravdepodobné, aby niektorá strana vyhrala voľby z takým náskokom, aby bola schopná sama zostaviť vládu.

Koaličná zmluva je o kompromisoch. Aby mohli strany uzavrieť koaličnú zmluvu, musia sa vzdať časti volebného programu. Môže sa stať, že strana ktorú ste volili sa vďaka koaličným partnerom vzdá tej časti volebného programu kvôli ktorému ste ju volili a po voľbách bude presadzovať iba tú časť volebného programu z ktorou nesúhlasíte.

Ak by bola pravda, že poslanci nemusia hlasovať tak ako im to odporučí predseda strany za ktorú kandidovali, bolo by zbytočné uzatvárať koaličné zmluvy, lebo nikto z predsedov koaličných strán by netušil ako budú hlasovať jednotlivý poslanci. V skutočnosti parlament funguje na rovnakom princípe ako za komunistov.

Pokiaľ bude vláda zostavená iba z politikov a nie z odborníkov, nikdy nič nebude poriadne fungovať! Koaličné strany budú stále sabotovať všetky návrhy opozičných poslancov, bez ohľadu na to či sa jedná o dobré návrhy alebo nie. Rovnako budú aj opozičné strany sabotovať všetky návrhy koaličných poslancov, bez ohľadu na to či sa jedná o dobré návrhy alebo nie. Pokiaľ nebudú zrušené všetky stany, nič sa nezmení, stále sa budú koaličné a opozičné strany navzájom sabotovať, bez ohľadu na to ktorá strana bude v koalícii a ktorá v opozícii.

Prvé čo spraví nová vláda bude, že časť našich daní pošle na stranícke účty a až niečo zostane, potom tento zbytok bude deliť medzi zdravotníctvo, školstvo a dôchodcov. Pamätáte si na november 1989? Jednou z hlavných požiadaviek bolo zrušenie financovania strany. Akosi rýchlo politici zabudli na sľuby z novembra 1989. Pokiaľ nebude zrušené financovanie politických strán z našich daní, nikdy nebude dosť peňazí na zdravotníctvo, školstvo a ani na dôchodky.

Myslíte si, že sa po voľbách niečo zmení? Ja tomu neverím. Pokiaľ nebudú zrušené všetky stany, nič sa nezmení, stále budú politici rozoštvávať verejnosť tak, aby odpútali pozornosť od skutočných problémov. Tieto voľby budú zbytočne vyhodené peniaze.

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

Ekonomická vojna.

09.03.2024

USA neznesú, aby niekomu fungovala ekonomika lepšie ako im a tak sa snažia sabotovať všetky konkurenčné ekonomiky vrátane ekonomiky EU. Vystúpenie Anglicka z EU nebola náhoda, ale dôsledok Americkej propagandy prostredníctvom sociálnych sietí, ktorá mala EU oslabiť politicky i ekonomicky, čo sa im aj podarilo. Ľudia pri hlasovaní v referende ani netušili o čo vlastne [...]

Slapové javy

01.02.2024

Podľa dnešných vedcov slapové javy spôsobuje gravitácia Mesiaca, čo je podľa mňa hlúposť! Akú šancu má gravitácia Mesiaca prekonať gravitáciu Zeme zo vzdialenosti 384400 km a ovplyvniť polohu vody v oceánoch, ak nedokáže ani na Mesiaci udržať atmosféru? Vďaka odstredivej sile ktorá vzniká pri rotácii Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme je priemer Zeme na [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?