Založ si blog

Konšpiračné teórie.

Čo myslíte, dá sa veriť konšpiračným teóriám?

Za konšpiračnú teóriu je možné považovať každú teóriu, každý článok i každý názor, ktorý je v rozpore z oficiálnym vyhláseným, napríklad politikov, štátnych úradníkov a v niektorých prípadoch i vedcov.

Ktorý z politikov sa dobrovoľne prizná ku korupcii a podvodom ktoré spáchal? Ja nepoznám politika, ktorý by neklamal a ktorý by hovoril iba pravdu.

Mám považovať všetky články investigatívnych novinárov o korupcii a podvodoch ktorých sa dopúšťajú politici za klamstvo iba preto, lebo sú v rozpore z oficiálnym vyhlásením politikov?

Bohužiaľ, mnohý ľudia považujú konšpiračnú teóriu automaticky za klamstvo a vôbec sa nezaujímajú o obsah takejto teórie a ani o dôkazy uvedené v tejto teórii.

Dnešný politici zneužívajú konšpiračné teórie ako novodobý spôsob cenzúry. Stačí nepohodlný článok označiť za konšpiračnú teóriu a hneď mnohý ľudia považujú takýto článok za klamstvo.

Bohužiaľ, v mnohých prípadoch je v oficiálnych vyhláseniach politikov viacej klamstva ako v konšpiračných teóriách.

Ozónová diera

26.04.2024

Viete, že najväčšia ozónová diera sa nachádza nad rovníkom? Prečo nás vedci i masmédiá informujú iba o ozónovej diere ktorá sa nachádza nad Antarktídou a ktorá nemá žiaden vplyv na klimatické zmeny? Počas jarnej rovnodennosti sa Slnko nachádza nad rovníkom. Väčšina slnečného žiarenia ktoré v marci dopadá na zemský povrch prechádza cez ozónovú dieru ktorá [...]

Demokracia

20.04.2024

Myslíte si, že tu máme demokraciu? Ak nechcú byť naše masmédiá označené za konšpiračné, musia šíriť také informácie, ktoré propagujú politiku Bruselu i politiku USA. U nás sa človek z masmédií pravdu nedozvie a preto tu máme toľko alternatívnych (konšpiračných) médií! Ak má platiť koaličná zmluva, musia poslanci koaličných strán hlasovať tak ako [...]

Skleník

13.04.2024

Boli ste niekedy v skleníku? V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. [...]

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.