Založ si blog

Skleníkový efekt CO2

Vďaka skleníkovým plynom je priemerná teplota na zemskom povrchu 14°C. Bez skleníkových plynov by bola teplota na zemskom povrchu približne -18°C. Vďaka skleníkovým plynom je na zemskom povrchu teplota vyššia o 32°C, ako by bola bez skleníkových plynov.

Podľa dnešných klimatológov sa CO2 podieľa na skleníkovom efekte atmosféry Zeme približne 26%, čo znamená že bez CO2 by bola na zemskom povrchu teplota nižšia o 8,3°C.

V atmosfére Zeme sa nachádza CO2 v koncentrácii 0,04%, čo znamená že z 10000 molekúl plynov ktoré tvoria atmosféru Zeme sú iba 4 molekuly CO2, vďaka ktorým je na zemskom povrchu teplota vyššia o 8,3°C.

V atmosfére Marsu sa nachádza CO2 v koncentrácii 95%,čo znamená že z 10000 molekúl plynov ktoré tvoria atmosféru Marsu je 9500 molekúl CO2, vďaka ktorým je na povrchu Marsu teplota vyššia iba o 5°C.

Vďaka akému zázraku má molekula CO2 ktorá sa nachádza v atmosfére Zeme 3942 krát väčší skleníkový efekt  ako molekula CO2 ktorá sa nachádza v atmosfére Marsu?

Obchod z emisiami je politické rozhodnutie, ktoré vzniklo na pôde OSN a ktoré nemá nič spoločné z klimatickými zmenami. Všetky dôkazy, ktoré požívajú klimatológovia ako dôkaz o vplyve CO2 na klimatické zmeny sú účelovo zmanipulované v prospech biznisu z emisiami. Bohužiaľ, v dnešnej dobe nezáleží nikomu na klíme, všetkým ide iba o biznis, jak politikom, tak bankárom i klimatológom.

Čo poviete na komentár Jána Vítka?

https://prima.iprima.cz/komentare/komentar-jana-vitka-ta-skutecne-nepohodlna-pravda

 

Ozónová diera

26.04.2024

Viete, že najväčšia ozónová diera sa nachádza nad rovníkom? Prečo nás vedci i masmédiá informujú iba o ozónovej diere ktorá sa nachádza nad Antarktídou a ktorá nemá žiaden vplyv na klimatické zmeny? Počas jarnej rovnodennosti sa Slnko nachádza nad rovníkom. Väčšina slnečného žiarenia ktoré v marci dopadá na zemský povrch prechádza cez ozónovú dieru ktorá [...]

Demokracia

20.04.2024

Myslíte si, že tu máme demokraciu? Ak nechcú byť naše masmédiá označené za konšpiračné, musia šíriť také informácie, ktoré propagujú politiku Bruselu i politiku USA. U nás sa človek z masmédií pravdu nedozvie a preto tu máme toľko alternatívnych (konšpiračných) médií! Ak má platiť koaličná zmluva, musia poslanci koaličných strán hlasovať tak ako [...]

Skleník

13.04.2024

Boli ste niekedy v skleníku? V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. [...]

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

Blinken

Blinken žiada vyššiu súčinnosť v oblasti obrany s krajinami Perzského zálivu

29.04.2024 13:10

Blinken chce svoju cestu po krajinách Blízkeho východu využiť aj na to, aby v tejto záležitosti vyvinul tlak na vedúcich predstaviteľov Izraela.