Založ si blog

Hrúbka atmosféry Zeme.

Viete čo rozhoduje o hrúbke a hustote atmosféry?

Viete, že Zem stratila vrchnú časť atmosféry?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Sklen%C3%ADkov%C3%BD_efekt

Vďaka tenšej atmosfére dopadá na zemský povrch viacej slnečného žiarenia, čo je hlavná príčina klimatických zmien. Tvrdenie vedcov, že za tenšiu atmosféru sú zodpovedné skleníkové plyny je účelové klamstvo v prospech obchodu z emisiami.

Hrúbka a hustota atmosféry závisí od intenzity gravitačného poľa. Planéty z väčšou intenzitou gravitačného poľa majú hrubšiu a hustejšiu atmosféru. Planéty z menšou intenzitou gravitačného poľa majú tenšiu a redšiu atmosféru.

Gravitačné pole funguje na podobnom princípe ako magnetické pole, rozdiel je iba v tom že magnetické pole priťahuje iba feromagnetické materiály a gravitačné pole priťahuje všetky materiály.

Zoberte si kruhový magnet, ponorte ho do oceľových pilín a vytiahnite. Od intenzity magnetického poľa závisí, koľko oceľových pilín dokáže udržať. Keď magnet roztočíte, časť oceľových pilín odpadne. Každá jedna oceľová pilina, ktorá ostala na rotujúcom magnete pôsobí proti magnetickej sile odstredivou silou. Súčet všetkých odstredivých síl nesmie byť väčší ako je celková sila magnetického poľa.  Ak chcete naspäť do rotujúceho magnetického poľa umiestniť niektorú z oceľových pilín ktoré odpadli, tak sa vám to nepodarí, pokiaľ z rotujúceho magnetu neodstránite nejakú inú oceľovú pilinu na miesto ktorej ju bude možné umiestniť.

To isté platí aj pre gravitačné pole Zeme a atmosféru. Vďaka rotácii Zeme pôsobí každá jedny častica, ktorá sa nachádza v gravitačnom poli Zeme proti gravitačnej sile Zeme odstredivou silou. Súčet všetkých odstredivých síl nesmie byť väčší ako dostredivá (gravitačná) sila. Gravitačné pole Zeme nedokáže udržať viacej častíc, ako bolo pred umiestňovaním družíc na obežné dráhy okolo Zeme. Aby bolo možné do gravitačného poľa Zeme umiestniť družicu, Zem musí stratiť časť atmosféry.

Vďaka družiciam je atmosféra Zeme tenšia, čo je hlavná príčina klimatických zmien. Dokedy budú vedci ignorovať vplyv družíc na hrúbku atmosféry? Existuje vedecká štúdia, ktorá by spochybňovala moje tvrdenie?

Obchod z emisiami je iba výborní biznis pre politikov, ktorý nemá nič spoločné z klimatickými zmenami. Viete, že znižovaním koncentrácie CO2 v atmosfére sa klimatické zmeny ešte zrýchľujú? Dokedy budú politici i vedci klamať verejnosť o príčinách klimatických zmien.

Až sa Elonovi Muskovi podarí na obežné dráhy okolo Zeme umiestniť všetkých 12000 plánovaných družíc, bude to mať pre život na Zemi katastrofálne dôsledky.

https://www.elonx.cz/elon-musk-prozradil-jak-funguji-satelity-starlinku-kolik-jich-bude-rocne-vyneseno-a-dalsi-novinky/

Má dnešná civilizácia ešte šancu na prežitie, alebo jej hrozí podobný osud, aký postihol staré a vyspelé civilizácie, ktoré žili na Zemi pred niekoľkými tisíckami rokov?

Ozónová diera

26.04.2024

Viete, že najväčšia ozónová diera sa nachádza nad rovníkom? Prečo nás vedci i masmédiá informujú iba o ozónovej diere ktorá sa nachádza nad Antarktídou a ktorá nemá žiaden vplyv na klimatické zmeny? Počas jarnej rovnodennosti sa Slnko nachádza nad rovníkom. Väčšina slnečného žiarenia ktoré v marci dopadá na zemský povrch prechádza cez ozónovú dieru ktorá [...]

Demokracia

20.04.2024

Myslíte si, že tu máme demokraciu? Ak nechcú byť naše masmédiá označené za konšpiračné, musia šíriť také informácie, ktoré propagujú politiku Bruselu i politiku USA. U nás sa človek z masmédií pravdu nedozvie a preto tu máme toľko alternatívnych (konšpiračných) médií! Ak má platiť koaličná zmluva, musia poslanci koaličných strán hlasovať tak ako [...]

Skleník

13.04.2024

Boli ste niekedy v skleníku? V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. [...]

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Petr Pavel

Český prezident Pavel podpísal partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

29.04.2024 14:29

Pri osvojovaní detí sa na nich budú vzťahovať isté obmedzenia.