Založ si blog

Skleníkový efekt CO2

Vďaka skleníkovým plynom je priemerná teplota na zemskom povrchu 14°C. Bez skleníkových plynov by bola teplota na zemskom povrchu približne -18°C. Vďaka skleníkovým plynom je na zemskom povrchu teplota vyššia o 32°C, ako by bola bez skleníkových plynov.

Podľa dnešných klimatológov sa CO2 podieľa na skleníkovom efekte atmosféry Zeme približne 26%, čo znamená že bez CO2 by bola na zemskom povrchu teplota nižšia o 8,3°C.

V atmosfére Zeme sa nachádza CO2 v koncentrácii 0,04%, čo znamená že z 10000 molekúl plynov ktoré tvoria atmosféru Zeme sú iba 4 molekuly CO2, vďaka ktorým je na zemskom povrchu teplota vyššia o 8,3°C.

V atmosfére Marsu sa nachádza CO2 v koncentrácii 95%,čo znamená že z 10000 molekúl plynov ktoré tvoria atmosféru Marsu je 9500 molekúl CO2, vďaka ktorým je na povrchu Marsu teplota vyššia iba o 5°C.

Vďaka akému zázraku má molekula CO2 ktorá sa nachádza v atmosfére Zeme 3942 krát väčší skleníkový efekt  ako molekula CO2 ktorá sa nachádza v atmosfére Marsu?

Obchod z emisiami je politické rozhodnutie, ktoré vzniklo na pôde OSN a ktoré nemá nič spoločné z klimatickými zmenami. Všetky dôkazy, ktoré požívajú klimatológovia ako dôkaz o vplyve CO2 na klimatické zmeny sú účelovo zmanipulované v prospech biznisu z emisiami. Bohužiaľ, v dnešnej dobe nezáleží nikomu na klíme, všetkým ide iba o biznis, jak politikom, tak bankárom i klimatológom.

Čo poviete na komentár Jána Vítka?

https://prima.iprima.cz/komentare/komentar-jana-vitka-ta-skutecne-nepohodlna-pravda

 

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

Ekonomická vojna.

09.03.2024

USA neznesú, aby niekomu fungovala ekonomika lepšie ako im a tak sa snažia sabotovať všetky konkurenčné ekonomiky vrátane ekonomiky EU. Vystúpenie Anglicka z EU nebola náhoda, ale dôsledok Americkej propagandy prostredníctvom sociálnych sietí, ktorá mala EU oslabiť politicky i ekonomicky, čo sa im aj podarilo. Ľudia pri hlasovaní v referende ani netušili o čo vlastne [...]

Slapové javy

01.02.2024

Podľa dnešných vedcov slapové javy spôsobuje gravitácia Mesiaca, čo je podľa mňa hlúposť! Akú šancu má gravitácia Mesiaca prekonať gravitáciu Zeme zo vzdialenosti 384400 km a ovplyvniť polohu vody v oceánoch, ak nedokáže ani na Mesiaci udržať atmosféru? Vďaka odstredivej sile ktorá vzniká pri rotácii Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme je priemer Zeme na [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.