Založ si blog

Počasie

Myslím, že si každý všimol k akému náhlemu a extrémnemu poklesu teploty došlo v posledných dňoch. Viete kto je zodpovedný za takéto náhle a extrémne zmeny teploty?

Ľudia si budujú skleníky na to, aby zabránili náhlemu poklesu teploty v období, keď na zemský povrch nedopadá slnečné žiarenie. Ak by za klimatické zmeny boli zodpovedné skleníkové plyny, nikdy by k takémuto náhlemu a extrémnemu poklesu teploty nemohlo dôjsť, lebo skleníkové plyny by zabránili úniku tepelnej energie naakumulovanej na zemskom povrchu za predošlé horúce dni.

Za takéto extrémne výkyvy teploty je zodpovedná tenšia a redšia  atmosféra!

Cez tenšiu a redšiu atmosféru dopadá na zemský povrch viacej slnečného žiarenia a preto boli pred pár dňami také extrémne teploty. Vďaka tenšej a redšej atmosfére unikne do kozmu viacej tepelnej energie a preto došlo v posledných dňoch k tak náhlemu  a extrémnemu poklesu teploty.

Za tenšiu a redšiu atmosféru sú zodpovedné družice a kozmický odpad!

Bez energie nedokáže zmeniť smer dráhy žiadne teleso. Aby družice a kozmický odpad neodleteli do kozmu, musí im energia gravitačného poľa Zeme zakrivovať dráhy tak aby sa pohybovali po kruhových dráhach. Táto energia chýba pri držaní atmosféry a preto je atmosféra tenšia a redšia.

Vďaka družiciam Zem stratila časť atmosféry. Stratou ľahkých plynov, na ktoré pôsobila gravitácia Zeme najmenšou silou sa zmenil pomer plynov v atmosfére v prospech ťažkých plynov medzi ktoré patrí aj CO2. Nárast koncentrácie CO2 v atmosfére nieje príčina klimatických zmien, ale iba indikátorom zmien spôsobených družicami a kozmickým odpadom!

Obchodovanie z emisiami je iba dobrý biznis pre politikov, ktorý nemá nič spoločné z klimatickými zmenami. Dokážu to niekedy priznať aj dnešný vedci?

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

Ekonomická vojna.

09.03.2024

USA neznesú, aby niekomu fungovala ekonomika lepšie ako im a tak sa snažia sabotovať všetky konkurenčné ekonomiky vrátane ekonomiky EU. Vystúpenie Anglicka z EU nebola náhoda, ale dôsledok Americkej propagandy prostredníctvom sociálnych sietí, ktorá mala EU oslabiť politicky i ekonomicky, čo sa im aj podarilo. Ľudia pri hlasovaní v referende ani netušili o čo vlastne [...]

Slapové javy

01.02.2024

Podľa dnešných vedcov slapové javy spôsobuje gravitácia Mesiaca, čo je podľa mňa hlúposť! Akú šancu má gravitácia Mesiaca prekonať gravitáciu Zeme zo vzdialenosti 384400 km a ovplyvniť polohu vody v oceánoch, ak nedokáže ani na Mesiaci udržať atmosféru? Vďaka odstredivej sile ktorá vzniká pri rotácii Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme je priemer Zeme na [...]

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.