Založ si blog

Svetlo.

Podľa platných fyzikálnych zákonov je svetlo považované za elektromagnetické žiarenie, hoci neexistuje žiaden dôkaz, že svetlo je naozaj elektromagnetickým žiarením. Ak má svetlo rovnakú vlnovú dĺžku ako elektromagnetické žiarenie, to ešte nieje dôkaz, že sa naozaj jedná o elektromagnetické žiarenie. Napríklad aj zvuk má rovnakú frekvenciu ako rádiové vlny a nikto nezaraďuje zvuk medzi elektromagnetické žiarenie. Elektromagnetické žiarenie vzniká pri zmenách intenzity elektrického poľa. Zdrojom svetla môže byť aj plameň sviečky. Myslíte si, že v plameni sviečky dochádza k zmenám intenzity elektrického i magnetického poľa?

Podľa platných fyzikálnych zákonov je elektromagnetické žiarenie považované za priečne vlnenie, hoci neexistuje žiaden dôkaz, že sa naozaj jedná o priečne vlnenie. Ak by bolo svetlo naozaj priečnym vlnením, k polarizácii svetla by dochádzalo bez ohľadu od akého materiálu sa svetlo odrazilo a nezáležalo by ani na uhle odrazu.

Prečo pri odraze svetla od zrkadla a kovových povrchov nedochádza k polarizácii svetla?

Prečo pri odraze svetla od všetkých povrchov pod menším uhlom ako 45° nedochádza k polarizácii svetla?

Ani rádiové vlny nieje možné považovať za priečne vlnenie, lebo sa šíria v smere pôsobenia elektrického poľa vysielacej antény.

K priečnemu vlneniu dochádza iba na hladine kvapalín. Ak hodíte do vody kameň, tento kameň začne roztláčať molekuly vody do všetkých strán. Keďže molekuly vody v smere pôsobenia sily kladú väčší odpor ako molekuly vzduchu, začne sa hladina vody v okolí dopadnutého kameňa vzdúvať a preto na hladine kvapalín vznikajú vlny, ktoré je možné považovať za priečna vlnenie.

Skleník

13.04.2024

Boli ste niekedy v skleníku? V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. [...]

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

Ekonomická vojna.

09.03.2024

USA neznesú, aby niekomu fungovala ekonomika lepšie ako im a tak sa snažia sabotovať všetky konkurenčné ekonomiky vrátane ekonomiky EU. Vystúpenie Anglicka z EU nebola náhoda, ale dôsledok Americkej propagandy prostredníctvom sociálnych sietí, ktorá mala EU oslabiť politicky i ekonomicky, čo sa im aj podarilo. Ľudia pri hlasovaní v referende ani netušili o čo vlastne [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.