Založ si blog

Špeciálna teória relativity.

Na základe akých dôkazov nám vedci tvrdia, že ŠTR je správna?

Dilatácia času.

Pôvodný čas, ako ho poznali a využívali v bežnom živote naši predkovia, bol závislí od rotácie Zeme. Takýto čas je nemenný, bez ohľadu kde sa atómové hodiny nachádzajú a akou rýchlosťou sa pohybujú.

Ak sa niekto snaží odvodiť čas od vlnovej dĺžky (frekvencie cézia), ktorá je závislá od intenzity gravitačného i elektrického poľa, potom je jasné že takýto čas sa zmenou intenzity poľa neustále mení. Odvodenie času od takto nestabilnej veličiny je iba účelové, aby mohla zostať v platnosti teória relativity. 

V dnešnej dobe existujú atómové hodiny, ktoré reagujú na zmenu výšky 30 cm. Hoci pri prvých meraniach nemali vedci k dispozícii takéto presné atómové hodiny, ale je prakticky nemožné, aby sa pri pohybe lietadla niekoľkých km nad zemským povrchom neprejavila zmena intenzity gravitačného poľa. Naozaj sa pri prvých meraniach,ktoré vedci použili ako dôkaz dilatácie času jednalo o odchýlku spôsobenú rýchlosťou, alebo táto odchýlka bola spôsobená slabšou intenzitou gravitačného poľa? Hoci sa družica pohybuje podstatne rýchlejšie ako lietadlo, pri GPS systémoch je odchýlka spôsobená gravitáciou podstatne väčšia ako odchýlka spôsobená rýchlosťou.

Atómové hodiny sú citlivé elektronické zariadenie, ktoré reaguje na zmenu intenzity gravitačného i elektrického poľa. Z rastúcou intenzitou gravitačného i elektrického poľa sa ich chod spomaľuje a preto z rastúcou vzdialenosťou od zemského povrchu sa ich chod zrýchľuje.

Pri pohybe kovového telesa v magnetickom poli sa na tomto telese indukuje napätie. Toto platí aj pre pohyb lietadiel a družíc v magnetickom poli Zeme. Z rastúcou rýchlosťou sa zväčšuje indukované napätie. Veľkosť indukovaného napätia je priamoúmerná rýchlosti a preto vedci omylom pripisujú dilatáciu času rýchlosti. Vďaka indukovanému napätiu sú hodiny vystavené väčšej intenzite elektrického poľa a preto idú pomalšie.

K dilatácii času dochádza vďaka nedokonalosti dnešnej techniky, že nie sme schopný odrušiť vplyv elektrického poľa na presnosť atómových hodín.

Ak by sa hodiny nepohybovali v magnetickom poli, k žiadnej dilatácii času by nedošlo.

Dilatácia času, ako ju opisuje Einsteinova ŠTR je hlúposť!

Kontrakcia dĺžky.

Ak je pravda, že svetlo sa šíri rovnakou rýchlosťou, bez ohľadu na rýchlosť zdroja svetla, potom musia odrazené lúče od chvosta i špica rakety doraziť k pozorovateľovi za rovnaký čas i pod rovnakým zorným uhlom, bez ohľadu na rýchlosť rakety. Vďaka akému zázraku by mal pozorovateľ vidieť raketu kratšiu?

Relativistická hmotnosť.

Relativistická hmotnosť je ďalší z Einsteinových omylov. Hmotnosť telesa je nezávislá od rýchlosti. Zvyšovaním rýchlosti dochádza iba k nárastu kinetickej energie, ale nie hmotnosti.

Predstavte si že tlačíte vozík. Najväčšou silou pôsobíte na vozík vtedy, keď sa začína rozbiehať. Z rastúcou rýchlosťou dochádza k poklesu sily ktorou pôsobíte na vozík, čo znamená že sila je nepriamoúmerná rýchlosti. V okamihu, keď vozík dosiahne rýchlosť ktorou ste schopný utekať, sila ktorou ste pôsobil na vozík zanikne a vozík prestane zrýchľovať.

Na rovnakom princípe funguje aj urýchľovanie častíc v urýchľovačoch. V okamihu, keď sa rýchlosť častice priblíži k rýchlosti, ktorou sa šíri elektrické pole, častica prestane zrýchľovať. Ak častica prestala zrýchľovať, je to vďaka strate sily ktorou pôsobilo elektrické pole na časticu a nie vďaka nárastu hmotnosti ako to predpokladá ŠTR.

Hmotnosť častice je závislá iba od intenzity elektrického poľa. m = E/c2 K zmenám hmotnosti urýchľovanej častice dochádza iba pri zmenách veľkosti urýchľovacieho napätia a z rýchlosťou častice to nemá nič spoločné.

Vďaka ŠTR dnešní vedci ktorý pracujú pri urýchľovačoch ani netušia, od čoho závisia výsledky ich experimentov.

Všetky dôkazy v prospech ŠTR sú iba umelo vykonštruované.

 

Demokracia

20.04.2024

Myslíte si, že tu máme demokraciu? Ak nechcú byť naše masmédiá označené za konšpiračné, musia šíriť také informácie, ktoré propagujú politiku Bruselu i politiku USA. U nás sa človek z masmédií pravdu nedozvie a preto tu máme toľko alternatívnych (konšpiračných) médií! Ak má platiť koaličná zmluva, musia poslanci koaličných strán hlasovať tak ako [...]

Skleník

13.04.2024

Boli ste niekedy v skleníku? V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. [...]

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

Pre požiar vo Výbornej prišli o strechu nad hlavou takmer dve desiatky ľudí

23.04.2024 10:13

Pri požiari štyroch jednoduchých stavieb sa nikto nezranil.

charkov, veža, televízna

List z Charkova: Úder na televíznu veže bolí. Ale nezlomí

23.04.2024 10:00

Vidieť ste ju mohli takmer odkiaľkoľvek v meste, bola najvyššou stavbou Charkova. Pripomínala raketu, ktorá každú chvíľu vzlietne do vesmíru.

povina, krízový štáb

V okrese Kysucké N. Mesto vyhlásili mimoriadnu situáciu pre medvede

23.04.2024 09:56, aktualizované: 10:21

Rozhodol o tom krízový štáb, ktorý zvolali pre nedeľňajší útok medvedice na 34-ročného muža v Chránenej krajinnej oblasti Kysuce.

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.