Založ si blog

Hmotnosť.

Hmotnosť telesa nieje závislá iba od látkovej povahy telesa, ale aj od intenzity fyzikálnych polí.

Atómová hmotnosť prvkov udávaná v periodickej tabuľke je iba násobok hmotnosti vodíka, ale skutočnú hmotnosť vodíka nepozná nikto.

Podľa Einsteina je hmotnosť iba iným prejavom energie, čomu zodpovedá aj jeho vzorec C = mc2.

Ak je tento vzorec x-násobne overený na urýchľovačoch, potom by mal platiť aj pri fungovaní vesmíru.

Najprv sa pokúsim objasniť fungovanie urýchľovača.

V priloženom dokumente je schéma lineárneho urýchľovača. 

 http://fyzika.jreichl.com/main.article/view/857-linearni-urychlovac

 

V okamihu, keď sa urýchľovaná častica nachádza medzi prvou a druhou elektródou, prvou elektródou je odpudzovaná a druhou elektródou je priťahovaná.

Aj keď sa urýchľovaná častica dokáže vďaka vyššiemu urýchľovaciemu napätiu pohybovať medzi elektródami vyššou rýchlosťou, príťažlivá sila druhej elektródy jej nedovolí pokračovať za druhú elektródu až do okamihu prepoľovania urýchľovacieho napätia.

Aj  keby sa urýchľovaná častica dostala vďaka väčšej kinetickej energii za druhú elektródu, vďaka príťažlivej sile bude urýchľovaná častica brzdená až do okamihu prepoľovania. Vďaka brzdným účinkom druhej elektródy bude výsledná kinetická energia rovnaká, ako pri menšom urýchľovacom napätí.

Pri takomto type urýchľovača o rýchlosti urýchľovanej častice rozhoduje iba frekvencia urýchľovacieho napätia.

Výška urýchľovacieho napätia nemá žiaden vplyv na rýchlosť častice. 

Ak pri takomto type urýchľovača dôjde vďaka väčšiemu urýchľovaciemu napätiu k zvýšeniu kinetickej energie, je to vďaka väčšej hmotnosti urýchľovanej častice.

Ak je hmotnosť urýchľovanej častice priamoúmerná intenzite elektrického poľa urýchľovacieho napätia, potom aj hmotnosti planét budú priamoúmerné intenzita elektrického (gravitačného) poľa Slnka.

Ak je vrchná vrstva Slnka tvorená ionizovanými plynmi, okolo Slnka sa musí nachádzať elektrické pole. Prečo sa o intenzite elektrického poľa, ktoré sa nachádza okolo Slnka nikde nepíše? Nieje náhodou toto elektrické pole považované za gravitačné? 

Aj keby mali všetky planéty rovnakú veľkosť i hustotu, vďaka rozdielnej vzdialenosti od Slnka bude na každú planétu pôsobiť elektrické pole Slnka inou intenzitou a preto bude mať každá planéta inú hmotnosť.

Hmotnosti i hustota planét sú vypočítané tak, aby neboli v rozpore z Newtonovým gravitačným zákonom, ale v skutočnosti nikto ani netuší aké sú skutočné hmotnosti jednotlivých planét.

Newtonov gravitačný zákon sa používa iba tam, kde je nemožné overiť skutočnú hmotnosť telesa.

Hoci sa vedci tvária čo všetko vedia o vesmíre, v skutočnosti nepoznajú ani hmotnosť planéty, na ktorej žijeme.

Hmotnosť kozmonauta je na Mesiaci 6-krát menšia ako na Zemi, lebo gravitačné pole Mesiaca je 6-krát slabšie.

Ak je vzdialenosť Mesiaca od Zeme približne  60 polomerov Zeme, potom sa Mesiac nachádza v gravitačnom poli, ktoré je 3600 krát slabšie ako na povrchu Zeme.

Aj keby bol Mesiac vytvorený z rovnakých hornín, aké sa nachádzajú na zemskom povrchu, vďaka slabšiemu gravitačnému poľu v ktorom sa Mesiac nachádza, bude mať Mesiac 3600 krát menšiu hmotnosť. 

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

Ekonomická vojna.

09.03.2024

USA neznesú, aby niekomu fungovala ekonomika lepšie ako im a tak sa snažia sabotovať všetky konkurenčné ekonomiky vrátane ekonomiky EU. Vystúpenie Anglicka z EU nebola náhoda, ale dôsledok Americkej propagandy prostredníctvom sociálnych sietí, ktorá mala EU oslabiť politicky i ekonomicky, čo sa im aj podarilo. Ľudia pri hlasovaní v referende ani netušili o čo vlastne [...]

Slapové javy

01.02.2024

Podľa dnešných vedcov slapové javy spôsobuje gravitácia Mesiaca, čo je podľa mňa hlúposť! Akú šancu má gravitácia Mesiaca prekonať gravitáciu Zeme zo vzdialenosti 384400 km a ovplyvniť polohu vody v oceánoch, ak nedokáže ani na Mesiaci udržať atmosféru? Vďaka odstredivej sile ktorá vzniká pri rotácii Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme je priemer Zeme na [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia