Založ si blog

Voda

Od prvého januára 2017 mení Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS)ceny vodného a stočného. Myslím, že už má každý zákazník BVS k dispozícii nový cenník. V našej obci zatiaľ kanalizácia nieje a tak sa budem venovať iba vodnému.

Zo všetkých strán počúvame, aká je vzácna pitná voda a ako by sme ňou mali šetriť, ale predstavitelia BVS sa rozhodli prostredníctvom nového cenníka potrestať všetkých zákazníkov,  ktorý šetria pitnou vodou a odmeniť tých zákazníkov ktorý pitnou vodou plytvajú.

Hoci cena vodného za 1m3 vody klesne o 0,09 eura, vďaka novej položke väčšine zákazníkov ktorý šetria vodou celkové náklady stúpnu. Väčšina domácností má vodomer DN 20 pri ktorom pribudla fixná zložka ceny 9 eur/rok. Na vodnom dokážu ušetriť 9 eur iba tí zákazníci, čo majú väčšiu spotrebu vody ako 100m3. Najväčšie zdraženie sa dotkne iba tých zákazníkov čo najviacej šetria a tí zákazníci čo vodou nešetria vôbec a minú viacej ako 100m3 budú za to odmenení a za vodu zaplatia menej ako platili po minulé roky.

Toto sa môže stať iba na Slovensku!

Ozónová diera

26.04.2024

Viete, že najväčšia ozónová diera sa nachádza nad rovníkom? Prečo nás vedci i masmédiá informujú iba o ozónovej diere ktorá sa nachádza nad Antarktídou a ktorá nemá žiaden vplyv na klimatické zmeny? Počas jarnej rovnodennosti sa Slnko nachádza nad rovníkom. Väčšina slnečného žiarenia ktoré v marci dopadá na zemský povrch prechádza cez ozónovú dieru ktorá [...]

Demokracia

20.04.2024

Myslíte si, že tu máme demokraciu? Ak nechcú byť naše masmédiá označené za konšpiračné, musia šíriť také informácie, ktoré propagujú politiku Bruselu i politiku USA. U nás sa človek z masmédií pravdu nedozvie a preto tu máme toľko alternatívnych (konšpiračných) médií! Ak má platiť koaličná zmluva, musia poslanci koaličných strán hlasovať tak ako [...]

Skleník

13.04.2024

Boli ste niekedy v skleníku? V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.