Založ si blog

Živelné pohromy

Aká živelná pohroma musí postihnúť dnešnú civilizáciu, aby klimatológovia prestali klamať verejnosť o príčine klimatických zmien?

O skleníkovom efekte atmosféry nerozhoduje iba chemické zloženie atmosféry, ale aj hrúbka a hustota atmosféry. Nárast koncentrácie CO2 v atmosfére Zeme nieje dôkaz, že dochádza k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme.

Viete že v atmosfére Marsu je približne 39,58 krát väčšia koncentrácia CO2 ako v atmosfére Zeme?

Ako je možné, že na Marse sa neprejavuje skleníkový efekt CO2?

Pri hustote atmosféry Marsu 20 g/m3 a koncentrácii CO2 95% sa v 1 m3 atmosféry Marsu nachádza 19 g CO2.

Pri hustote atmosféry Zeme 1200 g/ m3 a koncentrácii CO2 0,04% sa v 1 m3 atmosféry Zeme nachádza 0,48 g CO2.

Vďaka tenkej a riedkej atmosfére Marsu má atmosféra Marsu slabší skleníkový efekt ako atmosféra Zeme, hoci je v atmosfére Marsu 39,58 krát väčšia koncentrácia CO2  ako v atmosfére Zeme.

Vďaka slabšiemu skleníkovému efektu atmosféry Marsu sú na Marse väčšie rozdiely teploty ako na zemskom povrchu.

Vďaka slabšiemu skleníkovému efektu atmosféry Marsu vietor na Marse dosahuje väčšie rýchlosti ako na zemskom povrchu.

Aby sa mohli zväčšovať extrémy počasia, muselo prísť k zoslabeniu skleníkového efektu atmosféry Zeme. Dokážu to niekedy priznať aj klimatológovia?

Vďaka družiciam je atmosféra Zeme tenšia a redšia, čo je hlavná príčina klimatických zmien.

Aby sa kozmické agentúry zbavili zodpovednosti za klimatické zmeny, snažia sa túto zodpovednosť hodiť na producentov emisií.

Aby mohlo do vesmíru unikať viacej dlhovlnného žiarenia, musí ho na zemskom povrchu aj viacej vznikať a to je možné iba pri väčšej intenzite slnečného žiarenia dopadajúceho na zemský povrch. Vďaka tenšej a redšej atmosfére dopadá na zemský povrch viacej slnečného žiarenia a preto v dnešnej dobe pri vyjasnenej oblohe denná teplota stúpa rýchlejšie ako v minulosti.

Vďaka strate vrchnej časti atmosféry, ktorú tvorili tie najmenšie častice (atómy vodíka a hélia) na ktorých dochádzalo k Rayleighovmu rozptylu slnečného žiarenia, došlo k poklesu krátkovlnného žiarenia odrazeného od atmosféry Zeme, čo preukázali aj družicové merania.

Vďaka strate vrchnej časti atmosféry, ktorú tvorili tie najmenšie častice (atómy vodíka a hélia) dopadá do nižších vrstiev atmosféry viacej slnečného žiarenia, kde na veľkých molekulách vzduchu dochádza k Ramanovmu rozptylu slnečného žiarenia pri ktorom sa mení vlnová dĺžka žiarenia a preto na zemský povrch dopadá viacej dlhovlnného žiarenia, ktoré klimatológovia omylom pripisujú silnejšiemu skleníkovému efektu atmosféry Zeme.

Vďaka tenšej a redšej atmosfére uniká do kozmu viacej tepelnej energie a preto v posledných dňoch došlo k tak náhlemu ochladeniu!

Má vôbec niekto záujem pochopiť skutočnú príčinu klimatických zmien a zastaviť ich, alebo nikomu nezáleží na tom či budú mať kde žiť naše deti a vnúčatá?

 

Pes

26.06.2024

Pes bol odjakživa mäsožravec. Ako je možné, že v dnešnej dobe sú mnohé psy alergické na mäso? Naozaj je mäso pre psa také škodlivé? V minulosti, keď neboli k dispozícii priemyselne vyrábané krmivá pre psov, nemali psy žiadne alergie, hoci dostávali väčšinou iba odpad z kuchyne. Ako môže byť pes alergický na krmivo, pri ktorom výrobca deklaruje že krmivo [...]

Ozónová diera

26.04.2024

Viete, že najväčšia ozónová diera sa nachádza nad rovníkom? Prečo nás vedci i masmédiá informujú iba o ozónovej diere ktorá sa nachádza nad Antarktídou a ktorá nemá žiaden vplyv na klimatické zmeny? Počas jarnej rovnodennosti sa Slnko nachádza nad rovníkom. Väčšina slnečného žiarenia ktoré v marci dopadá na zemský povrch prechádza cez ozónovú dieru ktorá [...]

Demokracia

20.04.2024

Myslíte si, že tu máme demokraciu? Ak nechcú byť naše masmédiá označené za konšpiračné, musia šíriť také informácie, ktoré propagujú politiku Bruselu i politiku USA. U nás sa človek z masmédií pravdu nedozvie a preto tu máme toľko alternatívnych (konšpiračných) médií! Ak má platiť koaličná zmluva, musia poslanci koaličných strán hlasovať tak ako [...]

Robert Fico

Prieskum SANEP: Fico si udržuje pozíciu najdôveryhodnejšieho straníckeho lídra

21.09.2024 08:15

Robert Fico, Michal Šimečka a Matúš Šutaj Eštok majú najvyššiu dôveru spomedzi šéfov politických strán.

Telegram, četovacia aplikácia, čet

Telegram v služobných zariadeniach na Ukrajine zakázali. Rusko vie špehovať správy, tvrdí šéf rozviedky

21.09.2024 07:30

Ukrajina zakázala používanie aplikácie na zasielanie správ Telegram v oficiálnych zariadeniach používaných vládnymi úradníkmi

vojna na Ukrajine, Volodymyr Zelenskyj, Ursula von der Leyenová

ONLINE: Sikorski vysvetľoval svoje slová o referende na Kryme. Lavrov hovoril o vojenskej spolupráci s Čínou

21.09.2024 06:40

Kyjev kritizoval poľského ministra Radosława Sikorskeho za slová o Kryme pod mandátom OSN a prípadnom referende. Ide o nedorozumenie.

polárny ľadový medveď

Na Island po rokoch priplával na kryhe ľadový medveď. Polícia ho zastrelila ako hrozbu

21.09.2024 06:04

Islandská polícia zastrelila ľadového medveďa, ktorý je na severoeurópskom ostrove veľmi vzácnym úkazom.