Založ si blog

Zákon o zachovaní hmotnosti.

Viete, že Lomonosov zákon o zachovaní hmotnosti je v rozpore zo slávnym Einsteinovým vzorcom E=mc2?

Podľa zákona o zachovaní hmotnosti sa hmotnosť látok ktoré vznikli pri chemickej reakcii rovná hmotnosti látok ktoré vstúpili do chemickej reakcie.

Celkový počet atómov v produkte ktorý vznikol chemickou reakciou sa rovná celkovému počtu atómov, ktoré vstúpili do chemickej reakcie.

Pri zlúčení atómu uhlíka z dvomi atómami kyslíka vznikne molekula oxidu uhličitého.

C + O2 = CO2 

Podľa zákona o zachovaní hmotnosti sa hmotnosť molekuly oxidu uhličitého rovná hmotnosti atómov uhlíka a kyslíka ktoré sa zúčastnili chemickej reakcie.

Pri tejto chemickej reakcii dochádza k uvoľneniu tepelnej energie.

Ak by bola pravda, že uvoľnená energia má hmotnosť,  ktorú je možné vypočítať podľa slávneho Einsteinovho vzorca E=mc2, potom by hmotnosť molekuly oxidu uhličitého musela byť menšia ako bola hmotnosť atómov uhlíka a kyslíka z ktorých vznikla molekula oxidu uhličitého. Podľa Einsteina by mali mať molekuly oxidu uhličitého  menšiu hmotnosť, ako bol súčet hmotností atómov kyslíka a uhlíka z ktorých oxid uhličitý vznikol.

Čo je podľa vás správne a čo nesprávne, Lomonosov zákon o zachovaní hmotnosti, alebo slávny Einsteinov vzorec E=mc2?

Skleník

13.04.2024

Boli ste niekedy v skleníku? V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. [...]

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

Ekonomická vojna.

09.03.2024

USA neznesú, aby niekomu fungovala ekonomika lepšie ako im a tak sa snažia sabotovať všetky konkurenčné ekonomiky vrátane ekonomiky EU. Vystúpenie Anglicka z EU nebola náhoda, ale dôsledok Americkej propagandy prostredníctvom sociálnych sietí, ktorá mala EU oslabiť politicky i ekonomicky, čo sa im aj podarilo. Ľudia pri hlasovaní v referende ani netušili o čo vlastne [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.