Založ si blog

Newton

Hoci Newtonové pohybové zákony platia už 330 rokov, ešte stále sú v platnosti fyzikálne zákony ktoré sú v rozpore z Newtonovými pohybovými zákonmi.

Prvý Newtonov zákon hovorí, že každý hmotný bod zotrváva v pokoji, alebo v rovnomernom priamočiarom pohybe, pokiaľ nieje nútený vonkajšími silami tento stav zmeniť. Podľa tohto zákona sila nieje príčinou pohybu a telesá sa vďaka zotrvačnosti pohybujú rovnomerným priamočiarym pohybom.

Druhý Newtonov zákon hovorí, že sila je príčinou zmeny rýchlosti pohybu, prípadne zmeny smeru pohybu. Pokiaľ bude na teleso pôsobiť rovnaká sila jedným smerom, teleso sa bude pohybovať rovnomerne zrýchleným priamočiarym pohybom. Zmenu rýchlosti vyjadruje fyzikálna veličina zrýchlenie. Zrýchlenie je priamoúmerné pôsobiacej sila a nepriamoúmerné hmotnosti telesa.  a = F/m.

Ak na teleso z hmotnosťou 5 kg budete pôsobiť silou 10 N, teleso bude mať zrýchlenie 2 m/s2.

a = F/m = 10/5 = 2 m/s2

Pri zrýchlení 2 m/s2 má teleso po prvej sekunde rýchlosť 2 m/s.

v = a*t = 2*1 = 2 m/s

Ak po prvej sekunde prestanete na teleso pôsobiť silou, počas ďalších sekúnd sa bude vďaka zotrvačnosti teleso pohybovať rovnomerným priamočiarym pohybom 2 m/s.

draha-zrychleny-pohyb

Červený trojuholník predstavuje dráhu s, ktorú prekoná teleso o hmotnosti 5 kg na ktoré pôsobíte silou 10 N po dobu 1 s.

dráha s  =0,5*a*t2 = 0,5*2*12 = 1 m.

Počas prvej sekundy prejde teleso vzdialenosť 1 m. Ak po prvej sekunde prestanete na teleso pôsobiť silou, teleso sa bude vďaka zotrvačnosti pohybovať rýchlosťou 2 m/s, až pokiaľ iná sila nezmení rýchlosť telesa. Zelené obdĺžniky predstavujú vzdialenosť s = 2 m, ktorú vďaka zotrvačnosti teleso prekoná počas každej nasledujúcej sekundy, až kým iná sila nezmení jeho rýchlosť.

Ak počas piatej sekundy začnete zase pôsobiť na teleso z hmotnosťou 5 kg silou 10 N, jeho rýchlosť sa zväčší z 2 m/s na 4 m/s. Hoci počas piatej sekundy teleso prekoná vzdialenosť 3 m, sila konala prácu iba na zmene rýchlosti a tejto zmene zodpovedá dráha 1 m. Vzdialenosť 2 m by teleso prekonalo aj bez pôsobenia sily a preto z tejto dráhy nieje možné počítať prácu.

Za dve sekundy vykoná sila 2-krát viacej práce ako za jednu sekundu a nie 4-krát viacej ako to tvrdia dnešný vedci. Platný vzorec na výpočet práce W = F*s ignoruje skutočnosť, že aj pri rovnomerne zrýchlenom pohybe teleso prekoná časť dráhy vďaka zotrvačnosti.

Sila 1 N predstavuje množstvo práce, ktorú musíte vykonať aby teleso z hmotnosťou 1 kg malo zrýchlenie 1 m/s2. Inými slovami, sila 1 N predstavuje množstvo práce, ktorú musíte vykonať aby teleso z hmotnosťou 1 kg dosiahlo za 1 s rýchlosť 1 m/s. Prácu nieje možné násobiť dráhou, ale iba časom.

Skutočné množstvo vykonanej práce je možné vypočítať iba podľa vzorca W = F*t. Táto práca je omylom považovaná za impulz sily.

Je smutné, že aj po 330 rokoch vedci stále ignorujú Newtonove pohybové zákony. Dokážu vedci niekedy priznať svoje chyby a opraviť fyzikálne vzorce, ktoré sú v rozpore z Newtonovými pohybovými zákonmi?

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

Ekonomická vojna.

09.03.2024

USA neznesú, aby niekomu fungovala ekonomika lepšie ako im a tak sa snažia sabotovať všetky konkurenčné ekonomiky vrátane ekonomiky EU. Vystúpenie Anglicka z EU nebola náhoda, ale dôsledok Americkej propagandy prostredníctvom sociálnych sietí, ktorá mala EU oslabiť politicky i ekonomicky, čo sa im aj podarilo. Ľudia pri hlasovaní v referende ani netušili o čo vlastne [...]

Slapové javy

01.02.2024

Podľa dnešných vedcov slapové javy spôsobuje gravitácia Mesiaca, čo je podľa mňa hlúposť! Akú šancu má gravitácia Mesiaca prekonať gravitáciu Zeme zo vzdialenosti 384400 km a ovplyvniť polohu vody v oceánoch, ak nedokáže ani na Mesiaci udržať atmosféru? Vďaka odstredivej sile ktorá vzniká pri rotácii Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme je priemer Zeme na [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.