Založ si blog

Fyzika – Oxid uhličitý

Na základe akých dôkazov nám vedci tvrdia, že za klimatické zmeny je zodpovedný oxid uhličitý? Na základe akých dôkazov nám vedci tvrdia, že oxid uhličitý je skleníkový plyn? Niektorý vedci a odborníci na klimatické zmeny udávajú ako príklad atmosféru Venuše, ktorú tvorí prevažne oxid uhličitý. Podľa dostupných informácií je to približne 96,5%. Údajne vďaka skleníkovému efektu oxidu uhličitého sú na Venuši nočné teploty približne rovnaké ako denné teploty. Atmosféra Venuše nebráni iba strate tepelnej energie, ale aj dopadu slnečného žiarenia na povrch Venuše a preto je denná teplota približne rovnaká ako nočná teplota.

Ak by na Zemi bol za klimatické zmeny zodpovedný oxid uhličitý, vďaka nárastu koncentrácie oxidu uhličitého v atmosfére  by boli denné teploty na zemskom povrchu nižšie ako bývali v minulosti a nočné teploty by boli vyššie ako bývali v minulosti a preto by boli v atmosfére menšie rozdiely teploty.

Vďaka menším rozdielom teploty by búrky sprevádzal menší vietor.Vďaka menším rozdielom teploty by bol menší výskyt hurikánov a tie by mali menšiu ničivú silu.

Ak sa hurikány začínajú objavovať aj v oblastiach kde sa v minulosti nevyskytovali a búrky sú sprevádzané silnejším vetrom ako býval v minulosti, je to jasný dôkaz že nárast koncentrácie oxidu uhličitého v atmosfére nemá žiaden vplyv na klimatické zmeny.

Dokedy chcú vedci a odborníci na klimatické zmeny klamať verejnosť o príčinách klimatických zmien?

Obchodovanie z emisiami je iba dobrý biznis pre politikov, ktorý nemá nič spoločné z klimatickými zmenami.

Podobne ako atmosféru Venuše, aj atmosféru Marsu tvorí prevažne oxid uhličitý. Pri Marse to je približne 95,3%. Ako je možné, že na Marse sa neprejavuje skleníkový efekt oxidu uhličitého? Ako je možné, že pri povrchu Marsu sa mení teplota od -90°C do -10°C?

O množstve slnečného žiarenia ktoré dopadne na povrch planéty nerozhoduje chemické zloženie atmosféry a ani koncentrácia oxidu uhličitého, ale hlavne hrúbka a hustota atmosféry!Ani o strate tepelnej energie nerozhoduje chemické zloženie atmosféry a ani koncentrácia oxidu uhličitého, ale hlavne hrúbka a hustota atmosféry!

Aby mohlo na zemský povrch dopadať viacej slnečného žiarenia ako v minulosti, atmosféra musí byť tenšia a redšia. Vďaka tenšej a redšej atmosfére dopadá na zemský povrch viacej slnečného žiarenia vrátane UV žiarenia a preto sa zemský povrch zohrieva rýchlejšie ako v minulosti. Vďaka tenšej a redšej atmosfére sa stáva pobyt na priamom slnku nepríjemný a pre mnohých aj nebezpečný. Vďaka tenšej a redšej atmosfére dochádza k väčšiemu vyžarovaniu tepelnej energie do kozmického priestoru a preto vznikajú v atmosfére väčšie rozdiely teploty, čo je hlavná príčina vzniku ničivých búrok a tornád.

Na základe akých dôkazov nám vedci tvrdia, že za klimatické zmeny je zodpovedný oxid uhličitý? Dokedy chcú vedci a odborníci na klimatické zmeny klamať verejnosť o príčinách klimatických zmien?

 

 

 

Demokracia

20.04.2024

Myslíte si, že tu máme demokraciu? Ak nechcú byť naše masmédiá označené za konšpiračné, musia šíriť také informácie, ktoré propagujú politiku Bruselu i politiku USA. U nás sa človek z masmédií pravdu nedozvie a preto tu máme toľko alternatívnych (konšpiračných) médií! Ak má platiť koaličná zmluva, musia poslanci koaličných strán hlasovať tak ako [...]

Skleník

13.04.2024

Boli ste niekedy v skleníku? V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. [...]

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.