Založ si blog

Čipovanie psov

Ako vidno opäť vyhráva lobing  výrobcov a predajcov čipov nad zdravým rozumom.

Novela zákona, podľa ktorej by mali byť psy povinne čipované iba posilňuje úradnícku byrokraciu, ale na správaní chovateľov psov nič nezmení. Ak niekto choval psa pred čipovaním zatvoreného niekde v pivnici, rovnako ho tam bude chovať aj po čipovaní. Žiaden čip nezabezpečí psovi lepšie životné podmienky a ani lepšie zaobchádzanie majiteľom.

Na túto novelu zákona doplatia iba poctiví chovatelia, ktorý dávajú psov poctivo očkovať proti besnote. Chovateľov, ktorý nedávajú psov očkovať proti besnote sa to týkať nebude, lebo žiaden veterinárny lekár nemá šancu zistiť existenciu takéhoto psa a rovnako sa to nebude týkať ani túlavých psov.

Kto dá čipovať túlavých psov v rómskych osadách a kto to zaplatí? Zaplatí to štát z našich daní? Kto bude majiteľom takýchto psov? Ak bude majiteľom štát, potom ich bude musieť dávať pravidelne očkovať proti besnote.

Na takúto novelu zákona doplatia poctivý chovatelia dvakrát, jedenkrát keď budú platiť čipovanie svojho psa a druhý krát keď prostredníctvom daní zaplatia čipovanie túlavých psov v rómskych osadách.

Asi by sme to mali všetci začať robiť tak ako to robia Rómovia, vyhnať psov na ulicu a nech sa štát stará!

Podľa starého zákona mohli majitelia nechcených šteniat týchto psíkov darovať hociktorému záujemcovi. Podľa novely zákona to už nebude možné, lebo nikto nebude platiť čipovanie, aby potom začipovaného psíka niekomu daroval.

Vďaka tejto novele zákona budú majitelia nechcených šteniat nútený sa ich zbaviť za každú cenu, buď ich vyhodia na ulicu, alebo ich budú nútený bezcitne zabiť!

Obávam sa, že táto novela zákona psom viacej ublíži ako pomôže!

Demokracia

20.04.2024

Myslíte si, že tu máme demokraciu? Ak nechcú byť naše masmédiá označené za konšpiračné, musia šíriť také informácie, ktoré propagujú politiku Bruselu i politiku USA. U nás sa človek z masmédií pravdu nedozvie a preto tu máme toľko alternatívnych (konšpiračných) médií! Ak má platiť koaličná zmluva, musia poslanci koaličných strán hlasovať tak ako [...]

Skleník

13.04.2024

Boli ste niekedy v skleníku? V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. [...]

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.