Slapové javy

1. februára 2024, agud, Nezaradené

Podľa dnešných vedcov slapové javy spôsobuje gravitácia Mesiaca, čo je podľa mňa hlúposť!

Akú šancu má gravitácia Mesiaca prekonať gravitáciu Zeme zo vzdialenosti 384400 km a ovplyvniť polohu vody v oceánoch, ak nedokáže ani na Mesiaci udržať atmosféru?

Vďaka odstredivej sile ktorá vzniká pri rotácii Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme je priemer Zeme na rovníku väčší ako na póloch.

Vďaka odstredivej sile ktorá vzniká pri rotácii Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme je tiažové zrýchlenie menšie ako gravitačné zrýchlenie.

Gravitačnú silu Zeme nezoslabuje iba odstredivá sila ktorá vzniká pri rotácii Zeme, ale aj odstredivá sila ktorá vzniká pri obiehaní telies okolo Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme.

Pri 1 kozmickej rýchlosti pôsobí na kozmickú stanicu rovnako veľká odstredivá sila ako gravitačná sila a preto sú kozmonauti na ISS v beztiažovom stave.

Slapové javy nespôsobuje gravitácia Mesiaca, ale odstredivá sila ktorá vzniká pri obiehaní Mesiaca okolo Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme.

Podobne ovplyvňuje výšku hladiny mora aj odstredivá sila ktorá vzniká pri obiehaní družíc okolo Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme. Vďaka odstredivej sile ktorá vzniká pri obiehaní družíc okolo Zeme a pôsobí proti gravitačnej sile Zeme  sa voda z roztopených ľadovcov neroztečie rovnomerne do všetkých morí. Vďaka rozdielnej hmotnosti stacionárnych družíc rozmiestnených nad ostrovmi v Pacifiku, pri každom ostrove stúpa hladina mora inou rýchlosťou.

https://www.realclimate.org/images//SPCSML_June11.jpg

Vďaka nesprávnemu gravitačnému zákonu vedci ignorujú vplyv družíc na klimatické zmeny i vplyv družíc na slapové javy.

Vďaka nesprávnemu gravitačnému zákonu je nesprávny celý vedecký model vesmíru.

Fungovanie vesmíru sa dá vysvetliť aj bez skrytej energie, bez skrytej hmoty i bez gravitačného kolapsu.

Dokážu to niekedy priznať aj dnešní vedci?