Atmosférický tlak

8. decembra 2023, agud, Nezaradené

Viete, že vedecká definícia atmosférického tlaku je nesprávna?

Tvrdenie vedcov že atmosférický tlak je vyvolaný tiažou vzduchového stĺpca je hlúposť! Reálne je atmosférický tlak najvyšší tam, kde je tiaž vzduchového stĺpca najnižšia.

Hrúbka atmosféry je závislá od gravitačnej sily, koľkým časticiam ( atómom a molekulám plynov)dokáže gravitačná sila zakriviť dráhy tak aby neodleteli do vesmíru, ale ostali obiehať okolo Zeme.

Fg = gravitačná sila

Fo = sila, potrebná na zakrivenie dráh všetkých častíc ktoré sa nachádzajú v gravitačnom poli Zeme a obiehajú okolo Zeme.

At = atmosférický tlak = gravitačná sila ktorou je atmosféra priťahovaná k zemskému povrchu.

At = Fg – Fo

Na zakrivenie dráh ťažkých častíc ( chladný a vlhký vzduch) je potrebná väčšia sila, ako na zakrivenie dráh ľahkých častíc (teplý a suchý vzduch) a preto je atmosférický tlak najnižší v oblasti kde je tiaž vzduchového stĺpca najvyššia (chladný a vlhký vzduch). Najvyšší atmosférický tlak je v oblasti, kde je tiaž vzduchového stĺpca najmenšia (teplý a suchý vzduch).

Vďaka mnohým nesprávnym vedeckým hypotézam ( gravitačný zákon, slapové javy, atmosférický tlak), ktoré sa na dnešných školách vyučujú ako platné fyzikálne zákony, vedci ignorujú vplyv družíc na hrúbku atmosféry a tým pádom aj na klimatické zmeny.

Pred umiestnením prvej družice na obežnú dráhu platilo, Fg = At + Fo.

Aby sa družica udržala na obežnej dráhe okolo Zeme musí na ňu pôsobiť gravitácia Zeme silou Fd, ktorá jej dokáže zakriviť dráhu tak aby neodletela do kozmu a ostala obiehať okolo Zeme. Aby mohla platiť rovnica Fg = At + Fo + Fd, musí dôjsť k poklesu atmosférického tlaku At i k poklesu sily Fo ktorá rozhoduje o hrúbke atmosféry. Vďaka družiciam sa začala atmosféra Zeme rozpadať, čo je hlavná príčina klimatických zmien! Hoci americký vedci vedia, že v dnešnej dobe atmosféra Zeme stratí každú sekundu 3 kg vodíka a 50 g hélia, tvária sa že je to prirodzený jav, hoci nemajú žiaden dôkaz, že k tejto strate ľahkých plynov dochádzalo aj pred umiestnením prvej družice na obežnú dráhu okolo Zeme.