Založ si blog

Klimatické zmeny

Pokiaľ budú vedci ignorovať skutočné príčiny klimatických zmien, klimatické zmeny sa budú stále zrýchľovať. Obchod z emisiami je iba výborní biznis pre politikov, ktorý nemá nič spoločné z klimatickými zmenami.

Skleníkové plyny spomaľujú ochladzovanie zemského povrchu i vzduchu. Ak by boli za klimatické zmeny zodpovedné skleníkové plyny, boli by na zemskom povrchu menšie rozdiely teploty. Rýchlosť a sila vetra je závislá od rozdielu teploty. Vďaka menším rozdielom teploty by mal vietor ktorý sprevádza búrky i tornáda menšiu ničivú silu. 

Aby sa mohli zväčšovať extrémy počasia, musia byť na zemskom povrchu i v atmosfére väčšie rozdiely teploty a to je možné iba vďaka tenšej a redšej atmosfére. Vďaka tenšej a redšej atmosfére dopadá na zemský povrch viacej slnečného žiarenia, čo je hlavná príčina klimatických zmien. Vďaka tenšej a redšej atmosfére dochádza k väčšiemu vyžarovaniu tepelnej energie do kozmu a preto vznikajú v atmosfére veľké rozdiely teploty, čo je hlavná príčina vzniku veterných smrští.

Vďaka tenšej a redšej atmosfére bola teplota v máji hlboko pod dlhodobým priemerom, hoci  predošlé tri mesiace boli nadpriemerne teplé. Ako je možné, že skleníkové plyny nezabránili strate tepelnej energie, ktorá sa na zemskom povrchu naakumulovala počas predošlých nadpriemerne teplých dní?

Ak by bola pravda, že molekuly CO2 prepúšťajú krátkovlnné slnečné žiarenie a dlhovlnné žiarenie odrážajú, na povrch Venuše by muselo dopadať viacej slnečného žiarenia ako na zemský povrch a preto by teplota na povrchu Venuše každodenne stúpala, čo nieje pravda.   Vďaka hustej atmosfére dopadá na povrch Venuše menej slnečného žiarenia ako na zemský povrch, hoci je Venuša podstatne bližšie k Slnku ako Zem. Teplo na povrchu Venuše má rovnaký pôvod, ako teplo magmy ktorá sa nachádza pod zemskou kôrou. Toto teplo nemá nič spoločné z množstvom dopadnutého slnečného žiarenia na povrch planéty a pochádza z doby keď planéty vznikli. Vďaka silnému skleníkovému efektu atmosféry Venuše povrch Venuše ešte nestihol ochladnúť tak, ako sa to stalo u ostatných planét.

Vďaka riedkej atmosfére je na povrchu Marsu denná teplota podobná ako na Zemi, hoci je Mars podstatne ďalej od Slnka ako Zem. O tom koľko slnečného žiarenia dopadne na povrch planéty rozhoduje hrúbka a hustota atmosféry a nie chemické zloženie atmosféry. Nedávno to potvrdili aj Americký vedci.

Skleníkové plyny neovlivňují klima na Zemi, dokázali američtí vědci v průlomové studii   

95% atmosféry Marsu tvorí CO2. Ako je možné, že sa na Marse neprejavuje skleníkový efekt CO2 ?

Za klimatické zmeny je zodpovedná tenšia a redšia atmosféra. Za tenšiu a redšiu atmosféru Zeme sú zodpovedné družice a kozmický odpad. Vďaka družiciam atmosféra Zeme stratila časť ľahkých plynov na ktoré pôsobila gravitácia najmenšou silou a preto sa zmenil pomer plynov v atmosfére v prospech ťažkých plynov, medzi ktoré patrí aj CO2. Nárast koncentrácie CO2 v atmosfére nieje príčina klimatických zmien, ale indikátorom klimatických zmien spôsobených družicami a kozmickým odpadom. Až sa Muskovi podarí na obežné dráhy rozmiestniť všetky družice ktoré má v pláne, môžeme očakávať výrazné zrýchlenie klimatických zmien. Existuje vedecká štúdia, ktorá by spochybňovala moje tvrdenie?

 

Skleník

13.04.2024

Boli ste niekedy v skleníku? V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. [...]

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

Ekonomická vojna.

09.03.2024

USA neznesú, aby niekomu fungovala ekonomika lepšie ako im a tak sa snažia sabotovať všetky konkurenčné ekonomiky vrátane ekonomiky EU. Vystúpenie Anglicka z EU nebola náhoda, ale dôsledok Americkej propagandy prostredníctvom sociálnych sietí, ktorá mala EU oslabiť politicky i ekonomicky, čo sa im aj podarilo. Ľudia pri hlasovaní v referende ani netušili o čo vlastne [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.