Založ si blog

Einstein – E = mc2

Je podľa vás reálne, aby sa v 1kg dreva nachádzalo viacej energie ako ú schopné vyrobiť Slovenské elektrárne za celý rok?

Podľa slávneho Einsteinovho vzorca E = mc2 je hmotnosť telesa priamoúmerná energii m = E/c2.

Ak by bola naozaj pravda, že v bežnom živote dokážeme využiť iba nepatrné množstvo energie ktorá sa nachádza v každej hmote, potom by pri spaľovaní dreva malo prísť iba k nepatrnému poklesu hmotnosti.

Napríklad dokonale suché bukové drevo má výhrevnosť 17,6 MJ/kg.

Podľa slávneho Einsteinovho vzorca E = mc2 , energia 17,6 MJ predstavuje hmotnosť približne 0,00019 mg.

Pri spaľovaní suchého dreva vzniká minimálne množstvo popola i dymu. Popol a splodiny horenia predstavujú približne 1-2%  pôvodnej hmotnosti dreva.

Môže mi niekto prezradiť, kam sa stratí 98% hmotnosti dreva?

Myslím, že ani netušíte, akým hlúpostiam dokážu veriť dnešný vedci, a to iba preto, lebo to tvrdil Einstein!

Skleník

13.04.2024

Boli ste niekedy v skleníku? V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. [...]

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

Ekonomická vojna.

09.03.2024

USA neznesú, aby niekomu fungovala ekonomika lepšie ako im a tak sa snažia sabotovať všetky konkurenčné ekonomiky vrátane ekonomiky EU. Vystúpenie Anglicka z EU nebola náhoda, ale dôsledok Americkej propagandy prostredníctvom sociálnych sietí, ktorá mala EU oslabiť politicky i ekonomicky, čo sa im aj podarilo. Ľudia pri hlasovaní v referende ani netušili o čo vlastne [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.