Založ si blog

Živá a Mŕtva voda.

Počuli ste o existencii živej a mŕtvej vody? Nemyslím na zázračnú vodu z rozprávok, ale na reálnu vodu ktorá má liečivý účinok a je ju možné piť, používať na omývanie rán a môžu sa s ňou polievať i postrekovať rastliny.

Táto voda sa pripravuje pomocou elektrolýzy. Počas elektrolýzy dochádza k ionizácii molekúl vody.

V okolí zápornej elektródy vznikajú ióny vody z väčším elektrickým potenciálom ako je elektrický potenciál zemského povrchu a tieto ióny sú považované za živú vodu. Vďaka väčšiemu elektrickému potenciálu živá voda dodáva rastlinám i živočíchom energiu a tým podporuje ich rast.

V okolí kladnej elektródy vznikajú ióny vody z menším elektrickým potenciálom ako je elektrický potenciál zemského povrchu a tieto ióny sú považované za mŕtvu vodu. Vďaka menšiemu elektrickému potenciálu mŕtva voda odoberá energiu živočíchom i rastlinám čo je možné využiť k ničeniu baktérií a plesní.

Na internete existujú viaceré návody na amatérsku výrobu zariadenia na prípravu živej i mŕtvej vody. Existujú aj internetové obchody, ktoré ponúkajú zariadenia na prípravu živej a mŕtvej vody. Aby som tu niektorému obchodu nerobil reklamu, nebudem tu dávať odkazy na konkrétne obchody, ale kto má záujem určite si ho dokáže nájsť.

Má niekto praktické skúsenosti z používaním živej a mŕtvej vody?

Demokracia

20.04.2024

Myslíte si, že tu máme demokraciu? Ak nechcú byť naše masmédiá označené za konšpiračné, musia šíriť také informácie, ktoré propagujú politiku Bruselu i politiku USA. U nás sa človek z masmédií pravdu nedozvie a preto tu máme toľko alternatívnych (konšpiračných) médií! Ak má platiť koaličná zmluva, musia poslanci koaličných strán hlasovať tak ako [...]

Skleník

13.04.2024

Boli ste niekedy v skleníku? V celom skleníku je rovnaká teplota, dusno a bezvetrie, bez ohľadu na veľkosť skleníka, tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia i veľkosti albeda pôdy. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať aj rýchlosť a ničivá sila vetra. [...]

Špeciálna prokuratúra

15.03.2024

Myslíte si, že na Slovensku nemáme ani jedného schopného prokurátora, ktorý by dokázal zastať funkciu šéfa špeciálnej prokuratúry? Ak nemáme takéhoto schopného prokurátora, potom je na mieste že Fico ruší špeciálnu prokuratúru. Ak máme schopných prokurátorov, potom nastáva otázka, prečo Matovič menil ústavný zákon aby dostal Lipšica na post šéfa špeciálnej [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50, aktualizované: 15:34

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.